2011.
november
21. 06:03

Idősebb korban is igaz: több szex, nagyobb boldogság

Címkék:
puszi Az idősebb párok szexuális életét kutatva kimutatták: minél gyakrabban él szexuális életet egymással az idősödő házaspár, annál valószínűbb, hogy elégedettek házasságukkal és boldognak vallják életüket.

Az Amerikai Gerontológiai Társaság (Gerontological Society of America - GSA) ülésén nemrégiben bemutatott vizsgálat egy 2004-es, az egész Egyesült Államokra kiterjedő, reprezentatív mintán végzett közvélemény-kutatás eredményeit használta fel. A kutatók 65 évnél idősebb házasemberek válaszait elemezték. A 238 kérdőív kiértékelése során arra a következtetésre jutottak, hogy a szexuális élet gyakorisága mind az általános boldogságérzet, mind a házasság minősége szempontjából meghatározó tényező. Az összefüggés még akkor is fennállt, ha az eredmények értékelésekor más tényezőket, a válaszadó életkorát, nemét, egészségi állapotát, illetve pénzügyi helyzetével való elégedettségét is figyelembe vették.

Akik a vizsgálatot megelőző 12 hónapban nem éltek szexuális életet, mindössze 40%-ban vallották magukat nagyon elégedettnek az életükkel, azok viszont, akik havonta legalább egyszer szexeltek, 60%-ban adtak pozitív választ erre a kérdésre.

Hasonlóan alakultak a házasság minőségét értékelő válaszok is: a szexuális életet nem folytatók 59 százaléka, míg a rendszeres nemi életet élők csaknem 80 százaléka értékelte úgy, hogy nagyon boldog a házassága. A kutatás eredményei remélhetőleg megváltoztatják az idősebbek szexuális életével kapcsolatos gondolkodásmódot. Olyan kommunikációra van szükség, amely alkalmas az érdeklődés felkeltésére és újra bevonhatja az idősödő párokat a szexuális életbe, növelve ezáltal az egyre gyarapodó idősödő népesség boldogságérzetét.

Forrás: origo.hu

Vissza
2011.
július
12. 22:26

Szex ötven felett is!

Szex ötven felett is! Nemcsak a húszéveseké? (az időskori szex nyomában) Hát nagy csodákat nem fogunk állítani ebben a cikkben, és nem találjuk fel az örök fiatalság vizét sem… sokkal inkább megpróbálunk néhány tippet adni, mit tehet az, aki már idősebb, de mégis szereti az intimitást, és a szexet!
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART