2009.
november
08. 19:55

Idősek klubja uniós támogatással

Címkék:
Jövő év elején korszerű, akadálymentes klubot vehetnek birtokba az idős emberek Csornán, a fejlesztést uniós támogatással hozzák tető alá.

Turi György polgármester elmondta, hogy 58 millió forintot nyert a rábaközi város a szociális szolgáltatás fejlesztésére az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Programja keretében. Az önkormányzat tíz százalékos önrésszel járult hozzá a projekthez.

A projekt keretében a város egyik, évek óta üresen álló óvodáját alakítják át a hajlott korúak számára. A beruházás eredményeként a szociális intézmény jelenlegi , meglehetősen rossz állapotú épületénél jóval korszerűbb, kultúráltabb körülményeket teremtenek huszonöt idős embernek. Az épületet teljes körűen akadálymentesítik, a látásukban korlátozottak közlekedését vezetősávok, a hallásukban korlátozottakét indukciós hurkok segítik majd.

A szociális létesítmény új szárnnyal bővül, amelyben melegítő konyhát és éttermet rendeznek be. Ott fogyaszthatják el ebédjüket az idős emberek a szociális étkeztetés keretében - mondta a polgármester.

A jövő év elején megnyíló szociális létesítmény azokról az idős korúakról gondoskodik, akik a saját ellátásukra csak részlegesen képesek.
 

Forrás: Hírextra

 

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART