2011.
június
10. 10:34

Időseket toboroznak az átverős szűrésekre

Címkék:
vérnyomásmérés Egészségszűréssel járja az országot egy bútorkereskedő vállalkozás. A jelentkezőktől - ajándékért cserébe - legérzékenyebb egészségügyi adataikat is elkérik, de a "szűrés" csupán átverés - írja a Népszava.

Mérésekkel egybekötött "egészségnapra" toboroz jórészt idős, beteg embereket egy cég. A személyre szóló meghívó arról szól, hogy az eseményen az illető "egészségmegőrzéssel kapcsolatos" teszteken vehet részt. A valóságban azonban mindössze véroxigént, illetve pulzust mértek. Viszont több órán át arra igyekeztek rábeszélni a résztvevőket, hogy "gyógy-csodagépet" vásároljanak, sok százezer forintért.

A lap úgy tudja, a jelentkezőkkel kitölttettek egy 35 tételből álló kérdőívet is, melyen a legérzékenyebb egészségügyi adatokat kellett megadniuk: betegségeiket, illetve a szedett gyógyszerek listáját. Voltak, akiket telefonon is zaklattak, hogy menjenek el a "szűrésre".

A meghívón szereplő "Impulser Hungary" nevű társaság nem szerepel a cégbírósági adatbázisban. Valójában egy panamai tulajdonú győri kft. a szervező, melynek tevékenységi köre bútor, világítási eszköz és egyéb háztartási cikk kiskereskedelme.

Forrás: Pénzcentrum

Vissza
2009.
november
06. 10:53

Azt mondták: villanyórát jöttek cserélni

 Azt mondták: villanyórát jöttek cserélni Egy szekszárdi lakásba csengetett be két trükkös rabló egy idős hölgyhöz azzal az indokkal, hogy az E-ON munkatársai és villanyórát jöttek leellenőrizni és kicseréli.
Tovább
2010.
június
03. 18:40

Csalók ellen kampányolnak a szolgáltatók

Csalók ellen kampányolnak a szolgáltatók Kampányt indít a főként idős embereket megkárosító alkalmi csalók, tolvajok ellen a rendőrség és két nagy szolgáltató, az E.ON és a Dél-dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt. Somogyban.
Tovább
2010.
július
19. 21:46

Idősek a csalók csapdájában

Idősek a csalók csapdájában Pápán a nyugdíjasoknak készült el egy négyoldalas szórólap, amelynek segítségével felhívják a figyelmüket a különböző veszélyekre. Trükkös tolvajokról, csalókról, szélhámosokról van benne szó. Azt tudatosítja, hogy kihasználják mások segítőkészségét, hiszékenységét a szélhámosok.
Tovább
2010.
június
01. 18:30

Vadásznak az idősekre a szélhámosok

Vadásznak az idősekre a szélhámosok Vadásznak az idősekre - szélhámos trükkök: 600 ezer forintos porszívó, ami tized annyit sem ér, és több száz ezer forintos edénykészlet, ami fele annyiba kerül a boltokban. Egyre több idős embert vernek át a szélhámosok Debrecenben. Az összes bűncselekmény egynegyedét nyugdíjasok ellen követik el. A nagy értékű csalásokkal a fogyasztóvédelem és a rendőrség is kiemelten foglalkozik.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART