2009.
szeptember
03. 21:15

Idősgondozás Zürichben

Címkék:
A Szép Kor Alapítvány -az alapító okiratban foglaltaknak megfelelően- igyekszik külföldi példákat bemutatni és kapcsolatot teremteni az alapítványhoz hasonló szervezetekkel.A program keretében jártunk Svájcban, és látogattuk meg Zürichben a Pflegezentrum Bombach nevű intézményt.

Az épület kertvárosi környezetben helyezkedik el, a nyolc emeletes házban szintenként 25 idős embert ápolnak. A lakók egy része kórházi kezelés után érkezik ide, és néhány hónapos ápolás után hazamegy, mások éveket töltenek az intézményben, esetleg életük végéig itt laknak.


A szobák 2-3, illetve 4 ágyasak, az ágyak az ápolási otthonhoz illően megfelelnek a kórházi előírásoknak. Ugyanígy az ellátás is, hiszen szakképzett orvosok, ápolók gondoskodnak az ellátásról. Igény szerint fokozott orvosi felügyelet vásárolható.
S ha már az áraknál tartunk: az alapellátás díja kb. napi 150 svájci frank, az orvosi kezelés ezen felül, külön fizetendő. Az otthon lakóinak persze nem személyesen kell ezt kifizetniük, betegbiztosítójuk, nyugdíjbiztosítójuk állja a költségeket, vagy azok egy részét, a biztosítási konstrukciótól függően.

Az intézmény rendszeresen biztosít programokat, a kirándulásoktól, sétáktól kezdve a koncerteken át a táncos estekig, az egyházi ünnepek megszervezéséig, istentiszteletek tartásáig. Az egészség megőrzését tornaterem, fürdő segíti, természetesen az orvosi felügyelet és segítség itt is biztosított.
 

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART