2011.
április
03. 09:03

Idősotthon lesz több tucat kórházból Romániában

kórházi ágyak Senkit nem fognak elbocsátani azokból a kórházakból, amelyek öregotthonná alakulnak – nyilatkozta Cseke Attila román egészségügyi miniszter pénteken Konstancán. A tárcavezető szerint azokat az egészségügyi dolgozókat, akik nem akarnak az öregotthonná átalakított intézményekben maradni, átveszik más kórházak.

A személyzet átszervezése három szakaszban fog lezajlani. Az első körben mindenkit a megyén belül helyeznek el, aki nem tud ott elhelyezkedni, azt a szomszédos megyébe helyezhetik át, az utolsó körben pedig országos szinten történnek az áthelyezések. Az egészségügyi minisztérium 67 kórházat jelölt ki öregotthonnak, ezek közül 35-ből már elszállították a betegeket.

Forrás: transindex.ro/ MNO

Vissza
2010.
február
25. 09:17

A románok baja is meggyűlik a nyugdíjakkal

A románok baja is meggyűlik a nyugdíjakkal Románia vagy megreformálja a nyugdíjrendszerét, amely jelenlegi formájában tarthatatlan, vagy adókat emel - ez a következtetése annak az elemzésnek, amelyet a Román Akadémiai Társaság elnevezésű civil szervezet gazdasági elemzői állítottak össze.
Tovább
2010.
október
07. 16:46

Basescu visszadobta a nyugdíjtörvényt

Basescu visszadobta a nyugdíjtörvényt Visszaküldi a parlamentnek a romániai nyugdíjtörvényt Traian Basescu román államfő, aki csütörtökön maga jelentette be, hogy méltánytalannak tartja a jogszabályban megállapított, nőkre és férfiakra egyaránt érvényes 65 éves nyugdíjkorhatárt.
Tovább
2011.
február
03. 19:48

Romániában emelkednek a bérek és a nyugdíjak

Romániában emelkednek a bérek és a nyugdíjak Több mint másfélmillió romániai nyugdíjas járandósága emelkedik februárban a tavaly év végén elfogadott új nyugdíjtörvény értelmében. Azoknak a nyugdíja nő átlagban 93 lejjel (6 ezer forint), akik nehéz munkakörülmények között dolgoztak.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART