2011.
április
21. 11:36

Így kell számolni a nyugdíjpénztári reálhozamot

Címkék:
Stabilitás Pénztárszövetség Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter által a napokban benyújtott törvénymódosító javaslat tisztázza, hogy pontosan hogyan is kell kiszámolni az állami rendszerbe visszalépett egykori magánnyugdíjpénztár-tagoknak visszajáró reálhozamot - írja a csütörtöki Világgazdaság.

Azt már eddig is lehetett tudni, hogy a számításnál a kasszák a május 31-i egyenleget veszik figyelembe, a vagyon átadásának határideje pedig június 12-e lesz. Csakhogy ekkor még nem áll a pénztárak rendelkezésére a májusi inflációs adat, ezért a benyújtott módosító úgy rendelkezik, a kasszáknak májusra is a pénzromlás áprilisi ütemét kell figyelembe venniük.

A kasszák tehát még június elején átadnak minden pénzt az államnak, kivéve persze a maradó tagok számlaköveteléseit. A visszajáró reálhozamot és tagdíj-kiegészítést viszont egyénekre lebontva ráérnek július 20-ig kiszámolni, ez ugyanis a határideje annak, hogy visszakérjék a pénzt a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alaptól.
hirdetés

A kasszáknak a nem azonosított, úgynevezett függő tételeket is át kell adniuk az államnak, ezekről, ha időközben kiderül, hogy melyik számlatulajdonoshoz tartoznak, havonta értesítik a kasszák az alapot. Arról, hogy a tagoknak pontosan meddig kell visszaadni a nyugdíjalaptól visszakapott pénzt, a most beadott módosító indítvány nem rendelkezik, korábban arról volt szó, egy kormányrendelet szabályozza majd ezt a kérdést, és augusztus végéig kell a pénztáraknak utalniuk - írja a lap.

Gorrás: Index

Vissza
2011.
január
31. 20:37

95 ezren maradtak a pénztárakban

 95 ezren maradtak a pénztárakban Az este hat órai zárás előtt fél órával 95 016 pénztártag nyújtott be nyilatkozatot arról, hogy a magánnyugdíjrendszerben kíván maradni - jelentette az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság.
Tovább
2011.
február
23. 22:56

Magánkasszák: reálhozamra várva

Magánkasszák: reálhozamra várva Bonyolult számítások után derül majd ki, hogy az állami nyugdíjrendszerbe visszalépők mekkora reálhozamra számíthatnak, az összeget pedig várhatóan május-júniustól vehetik fel, ha erről rendelkeznek – hangzott el az MR1-Kossuth Rádió Napközben című műsorában.
Tovább
2011.
április
18. 08:52

Magánnyugdíj: minden lezárulhat ősszel

Magánnyugdíj: minden lezárulhat ősszel A kormány pénteken benyújtott egy újabb törvénymódosító javaslatot, e szerint a pénztárak május 31-én jogosultak a visszalépő tag egyéni számláját három havi összeggel csökkenteni és azt a működési tartalék javára jóváírni. A maradékot szeptember 15-ig kell átutalniuk az alap pénzforgalmi számlájára.
Tovább
2011.
január
28. 21:45

Magánnyugdíjpénztár: Mikor tudhatjuk meg a reálhozamokat?

Magánnyugdíjpénztár: Mikor tudhatjuk meg a reálhozamokat? A reálhozamok kifizetésére még várnia kell azoknak, akik visszalépnek az állami nyugdíjrendszerbe, és nem is minden pénztártagnál tudják még, hogy mekkora összegről van szó. Aki maradni szeretne, már csak egy napja van, hogy nyilatkozzon. Hétfőn délután 6 óráig lehet nyilatkozni a maradásról.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART