2011.
június
23. 11:37

Így lesz munkahelyük a nyugdíjas rendőröknek

Címkék:
lakókonténer Már jövőre százezer embert foglalkoztatnának a Belügyminisztérium által felügyelt közmunkaprogramok keretén belül. A munkásokat nyugdíjas katonák és rendőrök felügyelnék: négy főre körülbelül egy volt egyenruhás jutna - írja a Népszabadság.

A Szolgálat és Becsület Érdekvédelmi Mozgalom honlapja szerint a messze lakó munkásokat konténerfalvakban helyeznék el, ha pedig az utazási idő a két-három órát nem haladná meg, biztosítanák az emberek szervezett szállítását. A mozgalom úgy értesült, hogy az egyes kiemelt projekteken nagyrészt képzetlen, s ezért a munkaerőpiacról kiszorult embereket alkalmaznának.

A Népszabadság értesülései szerint a gigaberuházások alapvetően három területen indulnának. Az egyik a stadionépítés, a másik az árvíz elleni védekezés, valamint további munkalehetőség kínálkozik az útfelújításoknál. Egyelőre ötletelésnek minősítette a BM a közfoglalkoztatásról megjelent információkat, mindazonáltal nem zárják ki, hogy lehetnek majd átfedések a majdan megvalósítandó programokkal. Döntés azonban semmiről sincs -– hangsúlyozzák -–, hiszen még a közmunkáért felelős helyettes államtitkárság sem állt fel, korai lenne bármilyen konkrétumról beszélni.

A Népszabadság írása szerint az új közfoglalkoztatási program megismerésével számos, korábban kiszivárgott, eleddig érthetetlennek tűnő kormányzati terv "értelmet" nyert. Köztük a már nyugdíjba vonult rendvédelmi dolgozók alkotmánysértés-gyanús visszarendelése a munkapiacra, illetve a közfoglalkoztatás ügyének áthelyezése a foglalkoztatáspolitikai államtitkárságtól a Belügyminisztériumba.

Forrás: HR Portál

Vissza
2011.
június
23. 09:58

Nincs hely a nyugdíjas rendőrnek

Nincs hely a nyugdíjas rendőrnek Elutasították egy volt egyenruhás kérelmét, aki visszatért volna az aktív állományba. A szakszervezet szerint nem egyedi az eset.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART