2012.
február
25. 10:52

Így nem lesz megállapodás az EU-val...

Címkék:
Orbán Viktor közeli A kormány kidolgozta a megfelelő forgatókönyvet arra az esetre, ha az Európai Bizottság nem fogadja el Magyarország válaszát a bírók nyugdíjkorhatára egységesítésének ügyében indított kötelezettségszegési eljárás ügyében – írja a Magyar Nemzet.

A lap birtokába került információk szerint ezen a téren hazánk nem hajlandó további kompromisszumokat kötni, s akár az Európai Bíróság előtt is megvédi igazát. A Magyar Nemzet kiderítette továbbá, hogy a kötelezettségszegési eljárások ügyében egy brüsszeli delegáció látogatta meg – titokban – Magyarországot. Annak ellenére, hogy az Európai Bizottság (EB) hivatalosan még nem értékelte a magyar kormányszázoldalas válaszát, a kabinet felkészült minden eshetőségre. Így arra az esetre is, ha nem sikerülne első körben megállapodásra jutni Brüsszellel.

A Magyar Nemzetnek egy kormányzati tisztviselő arról számolt be, hogy a bírók nyugdíjkorhatáraügyében nem készülnek további kompromisszumos javaslatokkal, ha kell az Európai Bíróság előtt is megvédik igazukat. Arra azonban nem adott választ, hogy Orbán Viktor erre célzott-e, amikor egy csütörtökön megrendezett ünnepségén azt mondta, a kormány kitart a céljai mellett, ugyanakkor mindenkivel tárgyalást folytat ha kell. „Elmegyünk az oroszlán barlangjába is, időnként még jól is érezzük ott magunkat, és bemutatjuk azokat a szempontokat, elveket és érveket, amelyek alapján alakítjuk a transzparens politikánkat” – mondta akkor a miniszterelnök.

Forrás: zipp.hu

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART