2010.
augusztus
03. 12:04

Illegális idősotthonok - pincében, garázsban is találtak nyugdíjasokat

Címkék:
kéz Somogy egyike azon megyéknek, ahol a legtöbb az engedély nélkül működő idősotthon. Sok helyen szakszerűtlen az ellátás, a nyugdíjasok utolsó fillérjét is elszedik.

Míg az állami intézményekbe jutásért sorba állnak az idősek, addig egyesek kihasználják a kiskapukat, engedély nélkül nyitnak otthonokat - olvasható a megyei napilapban, amelynek Varga Zsolt szociálpolitikus, a Somogy Megyei Idősügyi Tanács titkára arról számolt be, hogy a megyében három-négy intézményről van tudomásuk, amelynek nincs működési engedélye, vagy más tevékenységre szól, mint amit végez.

Általában azért nem legalizálják a működésüket, mert sem mentálisan, sem szakmailag, sem egészségügyileg nem felelnek meg az előírásoknak - közölte a szakember. Elmondása szerint a fenntartók élet-halál harcot vívnak az ellátottakért az állami normatíva megszerzése miatt.

Supala Olga, a megyei államigazgatási hivatal gyámhivatalának vezetője szerint Somogyban sem rosszabb a helyzet, mint másutt, csak itt kiemelten foglalkoztak ezzel a jelenséggel. A lehetőségeik korlátozottak, és sok esetben hiába szabják ki az akár milliós bírságot.

Hollósi Gabriella ellátott jogi képviselő szerint jellemző az illegális helyekre, hogy sokszor kihasználják az időseket, az utolsó fillérjüket is elszedik. Járt olyan helyen is - mondta, ahol pincében, garázsban helyezték el az ellátottakat. Tudomása szerint csak Kaposváron hat helyen gondoznak engedély nélkül időseket.

Forrás: stop
 

Vissza
2010.
január
27. 08:47

24 ezer forintos különbségek a nyugdíjaknál

24 ezer forintos különbségek a nyugdíjaknál Miközben megkezdte az aláírás-gyűjtést az MSZP és a Fidesz is, a nyugdíjak havi átlagos összegéről készült kimutatás szerint Közép-Magyarországon fizetnek a legtöbbet, a legkevesebbet pedig az Észak-Alföldön. A kettő közti különbség 24 ezer forint.
Tovább
2010.
június
03. 20:25

Akadálymentes lesz a nagylózsi otthon

Akadálymentes lesz a nagylózsi otthon Közel ötvenmillió forintból fejlesztette a Sopronhoz közeli Nagylózs idősek otthonát a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat. A megye 27 millió forintot adott a fejlesztéshez, míg különböző pályázatokon összesen húszmillió forintot nyertek e célra. A projekt augusztus végén zárul.
Tovább
2009.
november
08. 19:55

Idősek klubja uniós támogatással

Jövő év elején korszerű, akadálymentes klubot vehetnek birtokba az idős emberek Csornán, a fejlesztést uniós támogatással hozzák tető alá.
Tovább
2010.
július
12. 17:59

Idősek nagy klubja

Idősek nagy klubja Már 2 éve várja idősbarát színes programokkal Szeged és környékén élő összes nyugdíjast az országban egyedülálló Senior Center. Most tévéműsorban, zenés kívánságműsorral mutatkoznak be - nemcsak a nyugdíjasoknak.
Tovább
2009.
szeptember
05. 14:50

Megszokott környezetben, nagyobb biztonságban

Megszokott környezetben, nagyobb biztonságban Magyarországon az idősek, elsősorban a nagyon idősek lakása általában nem elég biztonságos, főleg azok számára, akik önellátásukban korlátozottak. Ezért sokszor kell igénybe venniük gondozói segítséget, miközben kis átalakítás után lakásukban egyedül is ki tudnák magukat szolgálni.
Tovább
2009.
november
28. 17:24

Tüntettek a szociális ellátók

Tüntettek a szociális ellátók Az ágazatot sújtó megszorítások ellen tüntettek szombaton a Szociális és Munkaügyi Minisztérium előtt a szociális szolgáltatást nyújtó bentlakásos intézmények vezetői.
Tovább
2010.
július
14. 17:22

Vagyonokat fizettek a nyomorért

Vagyonokat fizettek a nyomorért Illegálisan működő idősotthonokat zártak be a hatóságok Vecsésen. A három, intézményben elképesztő körülmények között éltek a kiszolgáltatott idős emberek, akik ráadásul súlyos pénzeket fizettek az ellátásért.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART