2011.
augusztus
26. 10:34

Ilyen frankárfolyamra számít a svájci bankóriás

Címkék:
UBS A UBS azzal számol, hogy 2012 végére 1,2000 frankot érhet majd egy euró. Ez azt jelenti, hogy a svájci bank a frank gyengülésére számít. Pénteken reggel 1,1435 volt a keresztárfolyam.

A UBS előrejelzésében abból indult ki, hogy a svájci központi bank (SNB) olyan lépéseket tesz, amellyel csökkenti a frank jelentőségét a befektetők körében. Már csak azért is, mert az erős frank visszafogja Svájc gazdasági növekedését, különösen káros az exportálók szempontjából.

Az erős franknak tudható be, hogy több mint két és fél éve legalacsonyabb szintre esett a csütörtökön bejelentett augusztusi svájci ZEW üzleti hangulatindex.

Forrás: vg.hu

Vissza
2011.
augusztus
22. 20:14

Árfolyamrögzítés után - Megjelent a rendelet a közlönyben

Árfolyamrögzítés után - Megjelent a rendelet a közlönyben A devizahiteleknél a gyűjtőszámlahitelre vonatkozó hitelkeret-szerződés alapján a hiteladós által havonta fizetendő törlesztőrészlet összege nem haladhatja meg a rögzített árfolyam alkalmazási időszaka alatti utolsó törlesztési kötelezettség összegének 15 százalékát - az erről szóló kormányrendelet a hétfői Magyar Közlönyben jelent meg.
Tovább
2011.
augusztus
24. 08:41

Az árfolyamfixálás élethosszig tartó terheknek ágyaz meg

Az árfolyamfixálás élethosszig tartó terheknek ágyaz meg "A gyűjtőszámla-hitelre vonatkozó hitelkeret-szerződés alapján a hiteladós által havonta fizetendő törlesztő részlet összege nem haladhatja meg a hiteladós által fizetendő, a rögzített árfolyam alkalmazási időszaka alatti utolsó törlesztési kötelezettség összegének 15 százalékát" - a hétfői Magyar Közlönyben megjelent 163/2011.-es kormányrendeletnek ez a mondata az, amelyre jó néhány hete vártak a devizahitel-adósok.
Tovább
2011.
augusztus
25. 16:33

Fizetni kell a 75 éveseknek

Fizetni kell a 75 éveseknek Egy összegben, a futamidő végén, vagy előtörlesztéssel a korábbi években lesznek kénytelen rendezni a hitelkeret-szerződésükből még hátralévő összeget azok a devizaadósok, akik még azelőtt betöltik a 75. életévüket, hogy a hitelük futamideje lejárna. Erre lehet következtetni abból a válaszból, amit a Nemzetgazdasági Minisztérium küldött a Népszabadság kérdéseire.
Tovább
2011.
augusztus
15. 09:17

Nagyot buktak a svájciak is

Nagyot buktak a svájciak is Az elmúlt hónapokban hatalmas veszteségek érték a leendő svájci nyugdíjasokat is, hiszen megtakarításaik a frank erősödésével jelentősen csökkentek, írja a svájci SonntagsZeitung. A svájci szakszervezeti szövetség véleménye szerint a jegybanknak mindenképpen meg kellene húznia azt a határt, amelyen túl nem engedné tovább erősödni az alpesi devizát.
Tovább
2011.
augusztus
18. 13:06

Zseniális lépés a svájciaktól - Megoldódhat a frankmizéria?

Zseniális lépés a svájciaktól - Megoldódhat a frankmizéria? Csalódást keltett a svájci jegybank tegnapi lépése, amelyben nem határozott meg konkrét árfolyamsávot, ám közben a kamatpiaci beavatkozást nem kellőképpen értékelte, vagy értette a piac. Pedig ez akár meg is fordíthatja a frank erősödő trendjét.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART