2010.
június
26. 10:20

Indoklás nélküli felmondás

Címkék:
bácsi számítógéppel A nyugdíjas, vagy vezető állású munkavállalók esetében a munkáltató nem feltétlenül köteles megindokolni az elbocsátást. A napokban elfogadta az országgyűlés a kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvényt.

A legnagyobb vitát az váltotta ki, hogy a törvény lehetővé teszi a munkavállaló jogviszonyának két havi felmentési idő melletti indokolás nélküli megszüntetését. Az ellenzők szerint ez a jogi megoldás alkotmányellenes és nem illeszkedik a magyar és az európai jogrendbe.

Ha azonban megvizsgáljuk a jelenleg hatályos munkajogi szabályokat, találunk hasonló megoldásokat most is. A Munka Törvénykönyve lehetővé teszi a munkaviszony munkáltatói rendes felmondással, indokolás nélkül történő megszűntetését abban az esetben, ha az érintett munkavállaló nyugdíjasnak minősül. Nyugdíjasnak minősül tipikusan az a munkavállaló, aki vagy már betöltötte a 62. életévét, vagy valamilyen nyugellátásban részesül. Ez lehet előrehozott nyugdíj, rokkantnyugdíj, korengedményes, korkedvezményes nyugdíj stb. (Mt. 87/A §)

Azaz maga a törvény tesz különbséget a szerint, hogy a munkavállaló nyugdíjas vagy nem nyugdíjas. A nyugdíjas munkavállaló esetében mellőzi azt a garanciális szabályt, ami szerint a felmondásokat a munkáltatónak meg kell indokolni, az indoklásnak pedig valósnak és okszerűnek kell lennie. Abban az esetben, ha a munkavállaló az indokolás jogszerűségét vitatja, bírósághoz fordulhat és akár több millió forintos elmaradt munkabért és kártérítési igényt érvényesíthet pernyertessége esetén.

Az Mt. az ún. vezető állású munkavállalók vonatkozásában hasonló kivételt fogalmaz meg. Az ügyvezető igazgató (Kft.) vagy a vezérigazgató (Rt) esetében a jogalkotó ugyancsak mellőzi a felmondáskor az indokolási kötelezettség előírását. Ezen felül a Munkáltató nem köteles a felmondási tilalom figyelembe vételére sem, illetve nem illeti meg a munkavállalót felmondási idő sem.

Természetesen a felek a munkavállaló számára előnyösebb megoldásokat beépíthetik a munkaszerződésbe, azaz lehetőség van az indokolási kötelezettség vagy a felmondási idő előírására az ő esetükben is.

Bár nincs indokolási kötelezettség, de ennek ellenére a munkavállalók mégis bizonyos feltételek megléte esetén munkaügyi jogvitát kezdeményezhetnek. Ez pedig az az eset ha a felmentés valamely jogelvbe ütközik, azaz pl. sérti a rendeltetésszerű joggyakorlás elvét. ebben az esetben azonban a bizonyítási teher megfordul, vagyis a munkavállalónak kell bizonyítania, hogy a munkáltató jogot sértett.

dr. Viszló László
Forrás: Gazdasági Rádió

Vissza
2009.
december
29. 10:48

Korengedményes nyugdíj – szabályok 2010-ben

 Korengedményes nyugdíj – szabályok 2010-ben Ki veheti igénybe 2009. december 31-ét követően a korengedményes nyugdíjat? Melyek a korengedményes nyugdíjazás 2010. évi szabályai? Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság tájékoztatója.
Tovább
2009.
december
15. 17:06

2050-ig kihúzhatjuk a jelenlegi nyugdíjrendszerrel

2050-ig kihúzhatjuk a jelenlegi nyugdíjrendszerrel A döntéshozókra hárul a feladat, hogy a kormány által létrehozott Nyugdíj és Időskori Kerekasztal (NYIKA) most elkészült elemzése alapján a felrajzolt öt alternatívából melyiket választja - áll az MTI-hez kedden eljuttatott jelentésben.
Tovább
2010.
május
19. 12:45

Egy szegény demokráciára kell berendezkednünk

Egy szegény demokráciára kell berendezkednünk Idősügyi projektet indított az állampolgári jogok országgyűlési biztosa annak feltárására, hogy az alapvető jogokhoz való hozzájutásban milyen akadályt jelent az életkor. A mintegy hárommilliós korcsoport életkörülményeinek vizsgálatáról várhatóan őszre készül átfogó elemzés, ám a célokról már most beszélgettünk Szabó Máté ombudsmannal.
Tovább
2009.
október
29. 11:27

Mégis dolgozhatnak a nyugdíjasok

Mégis dolgozhatnak a nyugdíjasok Eltörölné a korhatár alatti nyugdíj mellett végzett munka keresetkorlátját két szocialista politikus, mert szerintük a hatályos törvény súlyos munkaerőhiányt okozhat az egészségügyben és az oktatásban.
Tovább
2010.
február
05. 07:45

Meglepően kevés nyugdíjas dolgozik

Meglepően kevés nyugdíjas dolgozik Mindössze 105 ezer 60 éven felüli munkavállalóról tud a statisztikai hivatal - ami arra utal, hogy a nyugdíjasok még a gondoltnál is jóval kevesebben dolgoznak.
Tovább
2009.
december
29. 11:01

Megszűnik a keresetkorlát: a nyugdíjasok egy része jól járhat

Megszűnik a keresetkorlát: a nyugdíjasok egy része jól járhat Jövőre megszűnik a keresetkorlát azok esetében, akik 2008. január 1-je előtt úgy vonultak nyugdíjba, hogy nem töltötték be az öregségi nyugdíjkorhatárt.
Tovább
2009.
december
23. 12:33

Továbbra is ki lehet játszani a nyugdíj melletti munkavállalás szabályait

Továbbra is ki lehet játszani a nyugdíj melletti munkavállalás szabályait Változnak a korkedvezményes nyugdíj melletti munkavállalás szabályai - mondta el az Adótanácsadók Országos Egyesületének elnöke. Zara László hozzátette: a minimálbér 18-szorosát meghaladó összeg esetén a nyugdíjasnak le kell mondania a nyugdíjáról, de kiskapuk vannak.
Tovább
2010.
február
11. 10:47

Vidéken az idősebbek, a fővárosban a fiatalok keresnek jobban

Vidéken az idősebbek, a fővárosban a fiatalok keresnek jobban A teljes lakosságot figyelembe véve hazánkban az 55 év felettiek rendelkeznek a legmagasabb átlagfizetéssel, átlagos havi jövedelmük bruttó 231.200 forint. Az idősebbeket azonban inkább vidéken becsülik meg jobban, a fővárosban ugyanis a fiatalabbak keresnek többet - derül ki a Merces kutatásából.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART