2011.
február
09. 12:47

Indul a foglalkoztatói nyugdíjszolgáltató

Címkék:
tízezres Ma kezdi meg működését Magyarország első foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatója, a QUAESTOR Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. A foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatásnak az angolszász területen és az Európai Unió nyugati tagállamaiban sok évtizedes hagyománya van: a munkavállalók ott jövőbeni nyugdíjuk egy részét a foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatóktól kapják. A foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatás olyan testre szabott nyugdíjprogramok kialakítását és működtetését teszi lehetővé, amelyek a rendszeres befizetések, illetve az azok befektetéséből származó hozamok felhalmozásával képesek hozzájárulni a jövőbeni nyugdíjak jelentős mértékű növeléséhez - hangzott el a Quaestor által tartott sajtótájékoztatón.

Fejlett piaci minták alapján indult el a nyugdíjszolgáltató

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által kiadott tevékenységi engedély birtokában február 9-én kezdi meg működését Magyarország első foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatója, a QUAESTOR Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. - mondta el Zugrovics Lóránd, a cég vezérigazgatója. Az Európai Unió 2003-as irányelvének megfelelően megalkotott 2007. évi CXVII. törvény alapján Magyarországon 2008-tól van elvi lehetőség foglalkoztatói nyugdíjszolgáltató alapítására. A QUAESTOR Csoport 2008-ban kezdte meg saját szolgáltatásának megtervezését, mely most hosszú előkészítő munka eredményeképpen valósul meg.

A válság nem kedvezett az intézmény elindításának, azonban 2010 tavaszán újra felelevenítettük a projektet, és hónapokon belül indítottuk el a nyugdíjszolgáltatót. Az intézményi forma Zrt., ennek megfelelően biztonsági tőke is van az intézmény mögött, ami az EU által elfogadott 3,5 millió euró. A Quaestor a nyugat-európai és amerikai minták alapján vezette be a nyugdíjszolgáltatóját a piacon, az újdonság az, hogy nem csak Quaestor foglalkoztatónak adja meg a csatlakozás lehetőségét, hanem bármely magyarországi cégnek - tette hozzá Zugrovics Lóránd.

A hazánkban most bemutatásra kerülő foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatásnak az angolszász országokban és az Európai Unió nyugati tagállamaiban már több évtizedes hagyománya van - mondta el Zugrovics Lóránd, az újonnan indított nyugdíjszolgáltató vezérigazgatója. Ezekben az országokban a társadalombiztosítás mellett a foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatás adja a nyugdíjrendszer igazi második pillérét, amelyet harmadik oszlopként az öngondoskodás különböző formái egészítenek ki. A foglalkoztatói nyugdíjprogramokban részt vevő munkavállalók jövőbeni nyugdíjuknak egy részét a foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatótól kapják jelentősen kiegészítve ezzel az államtól kapott nyugdíjuk összegét.

Új nyugdíjpillér képe sejlik fel

A Quaestor Csoport forradalmasítani kívánja a hazai nyugdíjrendszert a fejlett országok példája alapján bevezetett foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatóval. Külföldön alapvetően két nyugdíjprogram, termék van érvényben, persze számtalan paraméterrel. Ezek közül az egyik a szolgáltatással meghatározott nyugdíjprogram, ami egyszerűen azt jelenti, hogy a foglalkoztató garanciát vállal bizonyos feltételek fennállása esetén a nyugdíjra. A másik termék, amit a Quaestor is követ, az a befizetés meghatározott nyugdíjprogram, tehát akár a nyugdíjpénztárakban a nyugdíj alapját a befizetések és hozamok fogják jelenteni - mondta el Horváth István termékfejlesztési vezető.

A munkaadók a feltételes jogszerzési időtartamot nulla és öt év között választhatják meg. Ez azt jelenti, hogy a munkavállaló a javára befizetett foglalkoztatói hozzájárulások összegére csak akkor válik jogosulttá, ha munkaviszonya a feltételes jogszerzés időtartama alatt nem szűnik meg. A munkáltató a feltételes jogszerzési időt arra használhatja fel, hogy meghatározza, mikor kerül a befizetés a vállalat tulajdonából a foglalkoztatott tulajdonába, ezzel pedig lehet ösztönözni a munkavállalót a cégnél maradásra, hiszen ha a feltételes idő előtt megy el a cégtől, akkor a befizetéseket nem ő fogja majd megkapni, hanem a többiek között szétosztásra kerül az összeg.

A foglalkoztatói nyugdíjprogramok új eszközt adnak a vállalatvezetők kezébe munkavállalóik elkötelezettségének növelésére és különleges javadalmazási programok felépítésére is. Egyénre szabott, differenciált konstrukciókat alakíthatnak ki például bónusz-, és kulcsember-programok létrehozásával, így hosszú távú ösztönzésre nyílik lehetőség. A vállalatok amellett, hogy egy modern, nyugati mintára kialakított foglalkoztatói nyugdíjprogramot hozhatnak létre, mindezt ráadásul kedvező adókörnyezetben tehetik - tette hozzá Horváth István.

A hagyományok alapján a munkáltatóknak általában a havi bér 3-4 százalékát ajánlatos befizetni ahhoz, hogy több évtized múlva látható nyugdíjat fizessen a nyugdíjszolgáltató. Egyelőre még a tárgyalási fázisban tart az Quaestor, több szektorból is jöttek kedvező visszajelzések, azonban azt ki lehet mondani, hogy a munkáltatók szempontjából a differenciálás és a feltételes jogszerzési idő lehet a mozgósító tényező - mondta el a Nyugdíjszolgáltató vezérigazgatója.

Forrás: portfolio.hu

Vissza
2010.
január
16. 07:34

Mire teszünk félre?

 Mire teszünk félre? A GfK Hungária felmérése szerint a lakosság 17 százaléka tervez az idén megtakarítást. A legtöbben a nehezebb időszakokra, a gyerekek támogatására és a nyugdíjas évekre spórolnak.
Tovább
2011.
február
07. 14:32

A fiatalok nem bízzák az államra

A fiatalok nem bízzák az államra Egyre jelentősebb szerepet játszik a tudatos pénzügyi gazdálkodás, valamint az öngondoskodás a fiatal generáció tagjainak körében. A fiatalokat ma már nem csak az utazás, autók vagy a lakás megvásárlása érdekli, a válság hatására hajlamosabbak a nyugdíjas évekre is gondolni. A fiatalok és a többi generáció megtakarítási szokásai, valamint céljai között ugyan jelentős eltérések vannak, a nyugdíj és az időskori anyagi biztonság, valamint az öngondoskodás azonban minden korosztálynál kulcsszerepet játszik, amikor a pénzügyi kultúra kerül szóba.
Tovább
2010.
szeptember
08. 09:03

A jövő nyugdíjasainak több pénzforrásról kell gondoskodniuk

A jövő nyugdíjasainak több pénzforrásról kell gondoskodniuk A nyugdíjalapok eszközállománya várhatóan 36 ezer milliárd euróval bővül a világon tíz év alatt. Az Allianz Demographic Pulse felmérése szerint a Föld lakosságának öregedése és az államadósságok emelkedése miatt a nyugdíjaknak erősebb tőkefedezetre kell támaszkodniuk.
Tovább
2011.
január
12. 10:25

Ennyi kellene, és akkor még szó sincs róla, hogy jól élnénk

Ennyi kellene, és akkor még szó sincs róla, hogy jól élnénk A két felnőttből és két gyerekből álló családnak minimum 217 ezer forintra van szüksége havonta a megélhetéshez. Az egyedülálló nyugdíjasnak pedig 70 ezer forint körüli összeget kell kézhez kapnia.
Tovább
2010.
november
19. 06:35

Fókuszban az önkéntes nyugdíjpénztárak

Fókuszban az önkéntes nyugdíjpénztárak A magánnyugdíjpénztárakkal kapcsolatos kormányzati tervek felértékelhetik az öngondoskodás egyéb formáit, köztük az önkéntes nyugdíjpénztárakat. Ezek az intézmények több előnnyel is járhatnak az ügyfelek számára. Egyrészt kedvezményes munkáltatói terhek mellett cafeteria keretében is kaphatja a munkavállaló ezt a juttatást, másrészt maga is igénybe vehet rá adókedvezményt.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART