2012.
szeptember
06. 08:13

Indul a Harmadik Kor Egyeteme

Címkék:
elte tájékoztató Harmadik Kor Egyeteme címmel indít előadássorozatot időseknek az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) szeptembertől. A tíz hónapos időszak alatt a pedagógiai-pszichológia, a bölcsészettudományi és a természettudományi karon is 10-10 előadás lesz.

A fővárosi önkormányzat támogatásával induló ingyenes programokra legkésőbb öt nappal az előadások előtt kell jelentkezni, a teljes sorozat résztvevői oklevelet kapnak. Az ismeretterjesztő program minden bizonnyal népszerű lesz, hiszen már most, a nyilvános meghirdetés előtt túljelentkezés van.

Striker Sándor docens elmondta, hogy a másfél órás előadások szerda délutánonként lesznek, könnyen megközelíthető helyeken.  A pedagógiai-pszichológia kar előadásait a tervek szerint élőben is közvetítik az interneten, a felvételeket pedig archiválják.

Talyigás Katalin, az Életet az Éveknek budapesti elnöke arról számolt be, hogy náluk eddig több mint ötszázan jelezték előzetesen, hogy részt vennének a programban, ami azt bizonyítja, hogy az idősek szeretnének aktívabbak lenni, tájékozódni. Úgy vélte, hogy az egyetemen a fiataloknak és az időseknek lesz lehetőségük a tapasztalatcserére és olyan vitákra, amelyekből mindenki nyerhet.

Véghné Reményi Mária, a Nyugdíjasok Budapesti Szövetségének elnöke ugyancsak a tapasztalatszerzés igényét hangsúlyozta, s szólt arról, hogy sokaknál kimaradt a humán vagy éppen a természettudományos képzés, amit szívesen pótolnának.

A jelentkezők előadásokat hallgathatnak meg egyebek mellett a magyar történelemről, a világháborúkról, az élelmiszerbiztonságról, az űrkutatásról, a barlangokról, az internethasználatról, illetve a sporttörténetről.

A részletes programot az andragogia.elte.hu honlapon lehet megnézni és jelentkezni is ott lehet, akár egy-egy előadásra is.

Forrás:MTI/Jókor Tv

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART