2010.
szeptember
28. 14:41

Inflációkövető nyugdíjemelést ígért Orbán Viktor

Címkék:
Orbán Viktor "Idén januártól módosult a nyugdíjszámítás módszere. Alaphelyzetben az emelés már csak az inflációhoz igazodik, tehát a képletből teljesen kikerül a nettó átlagkereset növekedése. Az idei költségvetési terv 4,1 százalékos drágulással számolt, így a nyugdíjak is pontosan ennyivel emelkedtek."

A miniszterelnök Tatabányán tett rövid látogatást, ahol járókelőkkel is beszélgetett.

"A tisztán inflációkövető képlettől azonban megfelelő gazdasági növekedés mellett el lehet térni. A jogszabály szerint, ha a kormány a költségvetés megtervezésekor, elfogadásakor három és négy százalék közé várja a GDP bővülését, akkor a nyugdíjak emelésénél húsz százalékos súllyal érvényesíthető a fizetések emelkedése. Négy-öt százalékos növekedés között már negyven százalékos súlya lehet a béremelkedésnek, a régi ötven-ötven százalékos arány pedig csak öt százalékos növekedéstől jöhet szóba."

"Nyugdíjemelés biztos hogy lesz, mert amit vállaltunk, hogy a vásárlóérték nem csökkenthet, azt betartjuk és az inflációval mindenképpen meg kell emelni" - válaszolta Orbán Viktor egy idős hölgy kérdésére.

A miniszterelnök a kormány eddigi intézkedéseiről kérdezte az embereket; a megszólítottak az elszámoltatást, az adócsökkentést, a bankadót tartották pozitívnak. Elmondták, elvárják a kormánytól, hogy megoldást találjanak a Vértesi Erőmű problémájára.

Schmidt Csaba ügyvezető alpolgármester tájékoztatása szerint Orbán Viktor kiemelt fontosságúnak ítélte meg a Szent Borbála Kórház pavilonjának megépítését, melyhez "jó szövetségesek vannak a kormányon belül". A kórház új belgyógyászati pavilonnal való bővítése és korszerű műszerekkel való felszerelése ötmilliárd forintos beruházás, amiből négy és fél milliárd kormányzati, illetve európai uniós forrásból érkezik, a hiányzó részt pedig a megyei önkormányzat biztosítaná.

Az ügyvezető alpolgármester kitért arra, fontos feladat a munkahelyteremtés, hogy Tatabánya ismét a magyar gazdaság egyik motorja lehessen. Továbbá szóba került, hogy a komáromi új híd megépítésének nagy realitása van a következő években - tette hozzá.

Forrás: nol.hu

Vissza
2010.
január
16. 07:49

MDF: A Fidesz nyugdíj-ügyben áttért a a Pinokkió-modellre

Az MDF szerint a Fidesz megijedt saját árnyékától, és rettegve mentegeti magát a nyugdíjas szavazók előtt - így reagált az MDF népjóléti kabinetjének vezetője péntek délután a Fidesz nyugdíjjal kapcsolatos terveire. Pusztai Erzsébet úgy fogalmazott: ez a gyáva politika a legveszélyesebb.
Tovább
2009.
december
15. 17:06

2050-ig kihúzhatjuk a jelenlegi nyugdíjrendszerrel

2050-ig kihúzhatjuk a jelenlegi nyugdíjrendszerrel A döntéshozókra hárul a feladat, hogy a kormány által létrehozott Nyugdíj és Időskori Kerekasztal (NYIKA) most elkészült elemzése alapján a felrajzolt öt alternatívából melyiket választja - áll az MTI-hez kedden eljuttatott jelentésben.
Tovább
2010.
augusztus
12. 10:31

A Fidesz sem kerülheti el a nyugdíjreformot

A Fidesz sem kerülheti el a nyugdíjreformot A nyugdíjrendszerünk bajait nem lehet kizárólag a rendszer keretein belül orvosolni. A terebélyesedő demográfiai és foglalkoztatási nehézségek kívülről érkező problémák, ezeket a mindenkori nyugdíjrendszernek automatikusan kellene kezelnie. A mai szisztéma csak átmenetileg tartható fenn, hosszabb távon a külső hatásokra már nem tud jól reagálni, így az újabb kiigazítások elkerülhetetlenek lesznek.
Tovább
2010.
március
03. 13:59

A nyugdíjasok a politika szakértői?

A nyugdíjasok a politika szakértői? A választópolgárok 45 százaléka egyáltalán nem követi nyomon a politikai hirdetéseket, míg 38 százaléka pártállástól függetlenül minden hirdetést figyelemmel kísér – többek között ez derült ki a KutatóCentrum és a Marketing&Média közös felméréséből.
Tovább
2010.
január
15. 16:58

Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők

Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők A Fidesz elnöksége garantálja, hogy - a párt kormányra kerülése esetén - 40 évnyi szolgálati idő után, életkortól függetlenül, minden nő nyugdíjba mehet - jelentette be Navracsics Tibor. A Fidesz frakcióvezetője Iván Lászlóval, a párt nyugdíjas tagozatának elnökével közösen tartott sajtótájékoztatót, amelyen különböző megállapításokat tettek, garanciákat vállaltak. Az utóbbiak közé tartozik a nyugdíjasok és a nyugdíjak megvédése a Gyurcsány-korszaktól, a nyugdíjak reálértékének megőrzése, valamint a nyugdíjalapok és a nyugdíjpénztárak privatizációjának megakadályozása is.
Tovább
2010.
január
05. 18:50

Fidesz: az idősek a fő vesztesek

Fidesz: az idősek a fő vesztesek A Fidesz szerint az idős emberek az egyik legnagyobb vesztesei a Gyurcsány-Bajnai-korszaknak. Iván László, a párt nyugdíjas tagozatának elnöke azután adott ki közleményt, hogy az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság keddi tájékoztatóján közölték: a 4,1 százalékos nyugdíjemelés mintegy 2 millió 657 ezer embert érint, és az átlagos emelés 3.452 forintot jelent.
Tovább
2010.
április
25. 20:58

Melyik korosztály kire szavazott?

Melyik korosztály kire szavazott? A két választási forduló között a hvg.hu arról kérdezett két közvélemény-kutató intézetet, hogy a különböző korosztályok melyik pártra szavaztak, illetve, hogy a pártok szavazóbázisa mely korosztályokban erősebb. Az eredmények nem meglepőek: az MSZP-t az idős inaktívak, az LMP-t a fiatal nők, a Jobbikot pedig a fiatal férfiak választják. A Fidesz minden korcsoportban nagyon erős.
Tovább
2010.
január
19. 17:48

MSZP-Fidesz csörte: levelekkel győzködik a nyugdíjasokat

MSZP-Fidesz csörte: levelekkel győzködik a nyugdíjasokat A nyugdíjasok meggyőzéséért indított harcot az MSZP és a Fidesz, pedig még el sem kezdődött a kampány. A következő napokban a Fidesz 1 millió 600 ezer háztartásba küld levelet nyugdíjasoknak, amelyben kifejtik: Gyurcsány Ferenc és Mesterházy Attila privatizációs szándéka miatt Magyarországon komoly veszélybe kerültek a nyugdíjak.
Tovább
2010.
szeptember
10. 19:52

MSZP-Fidesz: kampányküzdelem a nyugdíjasokért

MSZP-Fidesz: kampányküzdelem a nyugdíjasokért Egyebek között a nyugdíjak védelmében nyújtott be az egyes nyugdíjszabályok módosításáról és a nyugdíjakat érintő intézkedésekről határozati javaslatot az Országgyűlésnek az MSZP pénteken - közölte Kiss Péter, a párt társadalompolitikai kabinetvezetője.
Tovább
2010.
június
24. 14:37

Nyugdíjasok javaslatai a kormánynak

Nyugdíjasok javaslatai a kormánynak A Tolna megyében tavaly alakult idősügyi tanács tizenkét szerveződés nyugdíjasait tömöríti egységbe. Tagjai között a hagyományos nyugdíjas- és más szervezetek, illetve egyházak képviselői is ott vannak. A tanács az idősek helyzetének javítására állított össze javaslatokat a kormánynak.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART