2011.
november
15. 09:50

Irénke néni a határsértők réme

Címkék:
határőrök Tizennyolc migránst kaptak el idén a határrendészek Irénke néni bejelentése alapján. A 67 éves asszony, fittyet hányva az őt ért fenyegetésekre, továbbra is vadászik a határsértőkre.

"Még a férjemmel költöztünk ide Németországból. A halála óta próbálom eladni a tanyámat, de egyszerűen nem sikerül" – mutatta be Irénke néni a tanyáját a Borsnak. "Amióta itt élek, éberen figyelek mindenre, mert úgy neveltek, hogy kötelesek vagyunk a hazánkat, vagyonunkat, s embertársainkat megvédeni. Ez esetben a határsértőktől. Távcsővel pásztázom a környéket, s azonnal felfigyelek a gyanús járművekre. Esténként a kutyáim ugatásából tudom, hogy határsértők közelednek- e. Ilyenkor elemlámpával kimegyek, s megbizonyosodom róla, hogy valós-e Kántor és Biggie jelzése. Ha igaz, hívom a hatóságot, akik nagyon hamar kiérnek" – mesélte az asszony, akinek köszönhetően 18 határsértőt fogtak el a rendőrök.

"Nem vagyok ijedős fajta, pedig már nem egyszer életveszélyesen megfenyegettek. Most is éppen a rendőrségre indultam, mert mérgezett csontot találtam az udvarban. A saját testi épségemet nem féltem. Van fegyverem, s fegyvertartási engedélyem. A rendőrökkel, a határrendészekkel és a polgárőrökkel is nagyon jó a kapcsolatom. Nyáron köszönőlevelet is kaptam a határrendészektől lakossági segítségnyújtásért."

Forrás: Bors/atcv.hu

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART