2010.
november
08. 10:23

Ismerje meg a biztonságos idősotthonokat

Címkék:
Szegő Imre otthon Tisztelt Olvasóink! Egyre több rossz hír lát napvilágot illegális idősotthonokról, vagy katasztrofális ellátási körülményekről. Ezért a Jókor Tv egy sorozatot indított, amelyben jó példákat, jó gyakorlatokat, megbízható otthonokat mutatunk be. A sorozat elemeit úgy érik el legkönnyebben, ha megtekintik a kapcsolódó cikkeket, illetve ha a címkefelhőben az "idősek otthonai" címkére kattintanak. A sorozatot folytatjuk a hevesi Dr Szegő Imre Idősek Otthonával, ahol mozgásfogyatékosokat is gondoznak.

"Jót, s jól. Ebben áll a nagy titok."

Az otthon családias környezetben fogadja a beköltözőket. Az intézményben az egészségügyi, fizikai ellátás mellett nagy hangsúlyt fektetnek a pszichés gondozásra, mentálhigiénés tevékenységre, foglalkoztatásra. Háziorvos, pszichiáter, rehabilitációs szakorvos, ortopéd szakorvos, szociális munkás, felső- és középfokú gondozó-ápoló személyzet, foglalkoztatás vezető, szabadidő szervező, valamint technikai munkatársak biztosítják az egyénre szabott ellátást. 

Az otthonban minden lakó meggyőződése szerint gyakorolhatja a hitéletet, mindenki számára biztosított az egyénre szabott bánásmód, a szabadidő kulturált eltöltésének lehetősége, a családi és társadalmi kapcsolatok fenntartása. Minden lakószobában külön telefonal van és kiépítették a nővérhívó rendszert is. Az emeletre lifttel lehet feljutni.

A lakók részt vehetnek a városi rendezvényeken (Dinnye fesztivál, Majális), de az otthonban is rendszeres programok is vannak (névnapi, születésnapi ünnepség, Farsang, anyák napja, Anna bál, szüreti mulatság, Katalin bál, karácsonyi ünnepség, stb.).

Szakorvosi javaslatra fizikoterápiás kezeléseket (ultrahang, bioptron lámpa, Tens készülék, gyógytorna, masszázs stb.) is végeznek.
 

Működik az Érdekképviseleti Fórum, panaszaikkal ide fordulhatnak az ellátottak, illetve hozzátartozóik. Havi rendszerességgel az ellátottjogi képviselő is fogadóórát tart.

A személyi térítési díj kiszámításánál irányadó a rendszeres havi jövedelem 80 %-a.

 

 

Vissza
2010.
január
09. 15:19

Az idősek éveket is várhatnak, hogy otthonba kerüljenek

Az idősek éveket is várhatnak, hogy otthonba kerüljenek Tolna megye huszonhét idősek otthonában a leendő lakóknak mindenhol várniuk kell arra, hogy bekerüljenek. Van ahol, csak hónapokat, van ahol éveket. Még az emelt szintű otthonokban is telt ház van.
Tovább
2010.
augusztus
27. 13:21

Az idősotthonokra vonatkozó jogszabályok felülvizsgálatát javasolja az MSZP

Az idősotthonokra vonatkozó jogszabályok felülvizsgálatát javasolja az MSZP Korózs Lajos kezdeményezi a Nemzeti Erőforrás Minisztériumánál, hogy a szakmai szervezetekkel közösen tekintse át az idősotthonokra vonatkozó jogszabályokat.
Tovább
2010.
október
09. 13:50

Ismerje meg a megbízható idősotthonokat

Ismerje meg a megbízható idősotthonokat Tisztelt Olvasóink! Egyre több rossz hír lát napvilágot illegális idősotthonokról, vagy katasztrofális ellátási körülményekről. Ezért a Jókor Tv egy sorozatot indít, amelyben jó példákat, jó gyakorlatokat, megbízható otthonokat mutatunk be. A sorozat elemeit úgy érik el legkönnyebben, ha megtekintik a kapcsolódó cikkeket, illetve ha a címkefelhőben az "idősek otthonai" címkére kattintanak. Kezdjük a recski Gesztenyés Idősek Otthonával
Tovább
2010.
október
25. 11:33

Ismerje meg a megbízható idősotthonokat

Ismerje meg a megbízható idősotthonokat Tisztelt Olvasóink! Egyre több rossz hír lát napvilágot illegális idősotthonokról, vagy katasztrofális ellátási körülményekről. Ezért a Jókor Tv egy sorozatot indít, amelyben jó példákat, jó gyakorlatokat, megbízható otthonokat mutatunk be. A sorozat elemeit úgy érik el legkönnyebben, ha megtekintik a kapcsolódó cikkeket, illetve ha a címkefelhőben az "idősek otthonai" címkére kattintanak. A sorozatot folytatjuk a hevesi Fehér Hárs Idősek Otthonával.
Tovább
2010.
július
14. 17:22

Vagyonokat fizettek a nyomorért

Vagyonokat fizettek a nyomorért Illegálisan működő idősotthonokat zártak be a hatóságok Vecsésen. A három, intézményben elképesztő körülmények között éltek a kiszolgáltatott idős emberek, akik ráadásul súlyos pénzeket fizettek az ellátásért.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART