2010.
október
09. 13:50

Ismerje meg a megbízható idősotthonokat

Címkék:
Gesztenyés Otthon Tisztelt Olvasóink! Egyre több rossz hír lát napvilágot illegális idősotthonokról, vagy katasztrofális ellátási körülményekről. Ezért a Jókor Tv egy sorozatot indít, amelyben jó példákat, jó gyakorlatokat, megbízható otthonokat mutatunk be. A sorozat elemeit úgy érik el legkönnyebben, ha megtekintik a kapcsolódó cikkeket, illetve ha a címkefelhőben az "idősek otthonai" címkére kattintanak. Kezdjük a recski Gesztenyés Idősek Otthonával

Gesztenyés Idősek Otthona

Recsk Heves megyében, az ország „tüdejeként” számon tartott Mátra hegység festőien szép északi oldalán helyezkedik el. Mindössze 2 km-re található Parád, ahol évszázadok óta, Európa hírű szanatórium, gyógyvíz és gyógyfürdő van, ide rendszeresen eljárhatnak a lakók, csakúgy, mint a 3 km-re lévő Mátraderecskére. Ez utóbbi községben a
MOFETTÁban természetes szén-dioxiddal, szárazfürdő alkalmazásával, eredményesen gyógyítják az érszűkületes és izületi megbetegedéseket. (Ezt a helyet annak idején Teller Ede is meglátogatta.)

A nagy történelmi múltú községben található, az államilag és megyei önkormányzat által támogatott Gesztenyés Idősek Otthona, amelyet 2004 óta üzemeltet a Sors 2002 Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft.


A bentlakásos formában működő otthonban 49-en élhetnek. Az egyágyas szobák 10-13, a kétágyas szobák 16-18 m2-esek. Minden szobához – a nehezebben mozgó emberek részére is könnyen igénybe vehető – fürdőszoba tartozik. Igény esetén a legszükségesebb, otthonról hozott, személyes bútorokkal is berendezhetők. Szükség esetén ajánlják a speciális, elektromosan mozgatható és állítható ágyakat. Minden szobában telefon biztosítja a családdal történő egyszerű, gyors kommunikációt. A kétszintes épületbe való bejutás akadálymentes, az emeletre lifttel lehet feljutni.
A három társalgó, teakonyha, imaterem biztosítja, hogy egymás zavarása nélkül tudjanak a lakók társasági, illetve hitéletet élni.

Az otthonban 24 órás nővéri felügyeletet biztosítanak, nővérhívó minden szobában van

A tágas, boltíves étteremben, a folyamatosan rendelkezésre álló teakonyhában lehet igény szerint étkezni, saját étteremben készülnek a házias ételek, de mód van a diétás étrend választására is.

Az államilag is támogatott intézményben a havi térítési díj megállapításánál az ellátott havi rendszeres jövedelmének a 80%-a az irányadó.
 

Vissza
2010.
június
03. 20:25

Akadálymentes lesz a nagylózsi otthon

Akadálymentes lesz a nagylózsi otthon Közel ötvenmillió forintból fejlesztette a Sopronhoz közeli Nagylózs idősek otthonát a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat. A megye 27 millió forintot adott a fejlesztéshez, míg különböző pályázatokon összesen húszmillió forintot nyertek e célra. A projekt augusztus végén zárul.
Tovább
2010.
augusztus
27. 13:21

Az idősotthonokra vonatkozó jogszabályok felülvizsgálatát javasolja az MSZP

Az idősotthonokra vonatkozó jogszabályok felülvizsgálatát javasolja az MSZP Korózs Lajos kezdeményezi a Nemzeti Erőforrás Minisztériumánál, hogy a szakmai szervezetekkel közösen tekintse át az idősotthonokra vonatkozó jogszabályokat.
Tovább
2009.
november
08. 19:55

Idősek klubja uniós támogatással

Jövő év elején korszerű, akadálymentes klubot vehetnek birtokba az idős emberek Csornán, a fejlesztést uniós támogatással hozzák tető alá.
Tovább
2009.
szeptember
03. 21:15

Idősgondozás Zürichben

A Szép Kor Alapítvány -az alapító okiratban foglaltaknak megfelelően- igyekszik külföldi példákat bemutatni és kapcsolatot teremteni az alapítványhoz hasonló szervezetekkel.A program keretében jártunk Svájcban, és látogattuk meg Zürichben a Pflegezentrum Bombach nevű intézményt.
Tovább
2010.
augusztus
03. 12:04

Illegális idősotthonok - pincében, garázsban is találtak nyugdíjasokat

Illegális idősotthonok - pincében, garázsban is találtak nyugdíjasokat Somogy egyike azon megyéknek, ahol a legtöbb az engedély nélkül működő idősotthon. Sok helyen szakszerűtlen az ellátás, a nyugdíjasok utolsó fillérjét is elszedik.
Tovább
2010.
augusztus
11. 09:32

Nem teljes az illegális otthonok feketelistája

Nem teljes az illegális otthonok feketelistája Nyilvánosságra hozta az Állami Foglalkoztatási Szolgálat az illegális idősotthonok névsorát. A tizenhét feltüntetett intézmény azonban a szakemberek szerint csupán töredéke az engedéllyel nem rendelkező, még fel nem kutatott intézményeknek. A működtetők a legrafináltabb trükkökkel igyekeznek kijátszani a szociális hivatalokat.
Tovább
2009.
november
28. 17:24

Tüntettek a szociális ellátók

Tüntettek a szociális ellátók Az ágazatot sújtó megszorítások ellen tüntettek szombaton a Szociális és Munkaügyi Minisztérium előtt a szociális szolgáltatást nyújtó bentlakásos intézmények vezetői.
Tovább
2010.
július
14. 17:22

Vagyonokat fizettek a nyomorért

Vagyonokat fizettek a nyomorért Illegálisan működő idősotthonokat zártak be a hatóságok Vecsésen. A három, intézményben elképesztő körülmények között éltek a kiszolgáltatott idős emberek, akik ráadásul súlyos pénzeket fizettek az ellátásért.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART