2012.
november
15. 10:31

Ismét idősekre utaztak a csalók

Címkék:
rendőrség Rendőrnek adta ki magát két férfi Csongrád megyében, így próbáltak idős embereket megtéveszteni, a gyanúsítottakat a rendőrség Felgyőn elfogta.

A két gyanúsított szerdán bement egy 78 éves csanyteleki asszonyhoz a nyitott kapun keresztül, és amikor a sértett kérdőre vonta őket, közölték, hogy a rendőrségtől jöttek, és edénykészletet hoztak ajándékba. Felvillantottak egy nemzetőr-igazolványt és egy jelvényt is, de azokat gyorsan eltették, nehogy az idős ember jobban szemügyre vehesse.
Az asszony megköszönte a felajánlást, de nem fogadta el, arra hivatkozott, hogy neki már vannak edényei. Az álrendőrök ekkor közölték, hogy a másik készletet lefoglalják, mert az hamis, és a nő vásároljon tőlük eredetit. Végül csak akkor távoztak, amikor az asszony hívni akarta a rendőrséget.

A szomszédos Felgyőn a gyanúsítottak két embert szólítottak le, nekik azt mondták: az egyik kereskedelmi tévé ajándékát hozták, de azt csak akkor kaphatják meg, ha előbb vásárolnak tőlük. Állításuk szerint a többi között egymillió forintot érő aranyórákat kínáltak 49 ezer forintért megvételre.

A gyanúsítottak a kihallgatásuk során azt állították, egy cég alkalmazottjai, és tagadták, hogy rendőrnek vagy tévésnek adták volna ki magukat.
A két férfi ellen üzletszerűen elkövetett csalás kísérletének a megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a rendőrség – közölte a százados.

Forrás: MTI

Vissza
2012.
november
14. 10:48

Trükkökre nyílnak a pénztárcák

Trükkökre nyílnak a pénztárcák Jönnek olcsó tüzelővel, pénzzel a közműcégektől, hamis bankjegyek után nyomoznak, és rendre megnyílik előttük az idős emberek pénztárcája.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART