2013.
október
13. 14:03

Ismét kihasználtak egy nyugdíjast

Címkék:
rendőrség Fáskamrába zárták, minden lépését figyelték, elvették a nyugdíját és bántalmazták is az idős embert. A kisbéri fiatalok már rendőrkézen vannak - olvasható a rendőrség honlapján.

A sértett 2013 márciusában költözött be a 21 éves R. Kitti és a 25 éves O. Attila kisbéri otthonába. A pár azt ígérte az idős férfinak, hogy gondoskodni fognak róla. Ehelyett, amint beköltözött a házba, elvették az iratait és a nyugdíját is. A sértettet többször is bántalmazták, orvoshoz pedig nem engedték el. A férfinak a ház melletti fűtetlen fáskamrában kellett aludnia, ahová a gyanúsítottak többször be is zárták. A ház körüli munkát is vele végeztették hónapokon át.

A nyugdíját minden hónapban elvették, de R. Kitti és O. Attila ezzel sem elégedett meg. Áldozatukat bankkártya készíttetésére kényszerítették, melyet a gyanúsítottak használtak. Hitelt is megpróbáltak felvenni vele. Végül a sértett egy arra alkalmas pillanatban a rendőrséghez fordult segítségért.

A kisbéri nyomozók 2013. október 12-én elfogták R. Kittit és O. Attilát, akiket előállításukat követően gyanúsítottként hallgattak ki. A 21 éves nő és a 25 éves férfi ellen kényszermunka bűntett, személyi szabadság megsértése bűntett, zsarolás bűntett, készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétség, visszaélés okirattal vétség, valamint súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Kisbéri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. A rendőrség a gyanúsítottakat őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

Forrás: police.hu

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART