2011.
március
31. 04:20

Itthon csak hisztéria? - Jól fogy a Geiger-Müller számláló

Geiger-Müller számláló Elkapkodták a Geiger-Müller számlálókat a csendes-óceáni országokban a fukusimai atomerőműben történt baleset óta. A radioaktív sugárzást mérő eszköz az Egyesült Államokban már hiánycikknek számít. A kereslet Magyarországon is megugrott, jellemzően japán alapanyagokkal dolgozó vállalatok érdeklődnek a sugárzásmérők iránt.

A méréstechnikai eszközöket gyártó és forgalmazó Gamma Műszaki Zrt-él egy hete nőtt meg az érdeklődés, mondta Dedek Balázs, a társaság kereskedelmi munkatársa. Az érdeklődők többsége egyelőre csak tanácsot kért. Személyi dózismérőt azoknak ajánlanak, akik Japánba utaznak. A készülék nettó 178 ezer forintba kerül és a megugrott kereslet miatt akár két hónapot is várni kell leszállítására.

A mérőeszközöket is forgalmazó Izotóp Kft-nél is megugrott az érdeklődés, Hevér-Szabó Anna kereskedelmi igazgatóhelyettes szerint elsősorban japán-magyar vegyesvállalatok érdeklődnek a termék iránt. Itt is néhány hét várakozással tudják kielégíteni az igényeket.

Sugárzásmérőt az interneten is árulnak, itt 12-110 ezer forint közötti áron kaphatók.

Forrás: Index

Vissza
2011.
március
27. 07:24

Fukusima hatása Európára: jelenleg nincs veszély

Fukusima hatása Európára: jelenleg nincs veszély Jelen pillanatban nem jelent veszélyt Európára a Fukushima atomerőműt ért katasztrófa, egy esetleges nukleáris robbanást követő atomfelhő azonban az öreg kontinenst is néhány nap alatt elérheti.
Tovább
2011.
március
16. 19:54

Fukusima: lassan mozgó rémálom

Fukusima: lassan mozgó rémálom Japán császár még soha nem mondott televíziós beszédet. Idősebb japánok még emlékezhetnek arra, hogy Hirohito (a mostani császár apja) rádióban jelentette be országa kapitulálását a második világháború végén. Így Akihito megjelenése a japán emberek számára sugallhatta, hogy valami nagy baj van, ahol komoly egységre, összefogásra van szükség.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART