2012.
február
29. 04:48

Izmosodik a munkáltatói nyugdíprogram

Címkék:
ING Együttműködési megállapodást kötött a Generali-Providencia Biztosító Zrt. és a QUAESTOR Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Az együttműködés célja, hogy a biztosító széles körben hozzáférhetővé tegye Magyarországon a vállalati nyugdíjcélú gondoskodás eszközét, a foglalkoztatói nyugdíjprogramokat.

Az európai uniós irányelv alapján működő foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatás egy kiegészítő nyugdíjcélú pillér az állami nyugdíj és az öngondoskodást jelentő nyugdíjcélú megtakarítások - biztosítói nyugdíjprogramok, önkéntes nyugdíjpénztári befizetések - mellett. A program lehetőséget teremt arra, hogy a munkáltató nyugdíjcélú megtakarítást képezzen dolgozói számára.

A vállalatok testre szabott nyugdíjprogramokat alakíthatnak ki akár a teljes dolgozói körre, vagy akár differenciált módon növelhetik a lojalitást kulcsember-programok és törzsgárda-programok létrehozásával. A vállalat meghatározhatja, hány évig kell a munkavállalónak a cégnél maradnia ahhoz, hogy jogosulttá váljon a vállalati nyugdíjra.

A QUAESTOR 2011 februárjában Magyarországon elsőként indította el foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatóját és jelenleg is egyedüliként működik a hazai piacon. A most aláírt együttműködési megállapodás keretében a Generali kiterjedt vállalati ügyfélkörében és személyes tanácsadói hálózatán keresztül is kínálja a foglalkoztatói nyugdíjprogramokat.

A két társaság közleménye hivatkozik az Európai Unió 2012. február 16-án kiadott Fehér Könyvére, amely szerint a kiegészítő nyugdíjmegoldásoknak, mint például az unióban preferált foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatásnak, nagyobb szerepet kell kapniuk a fenntartható nyugdíjrendszer működtetésében, és mindehhez az egyes tagállamoknak meg kell találniuk az egyensúlyt az adó- és költséghatékonyság, valamint a biztonságosság között.

Forrás: MTI

Vissza
2012.
február
27. 10:40

A svéd modellben rejtett adót fizetnek a nyugdíjasok

A svéd modellben rejtett adót fizetnek a nyugdíjasok Az állam választhat: vagy több adóból kiegészíti a nyugdíjkasszát, vagy elrejti ezt az adót a nyugdíjrendszerbe, mint ahogy például a svéd modellben tenné - véli Németh György nyugdíjszakértő, aki szerint a magánpénztári szektort az állam fel akarja számolni. Az egykor a Fidesznek is tanácsokat adó szakértő szerint az önkéntes nyugdíjpénztárakkal is baj van, de ha a kormány itt is nekimenne a bankoknak és a biztosítóknak, azt nagyon rosszul tenné.
Tovább
2012.
február
23. 08:30

Andor László: Újra kell gondolni Európa nyugdíjrendszerét

Andor László: Újra kell gondolni Európa nyugdíjrendszerét Andor László uniós biztos szerdán a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége által rendezett konferencián kijelentette: az európai pénzügyi válság, illetve a társadalmak elidősödése miatt az egész kontinensen szükséges a nyugdíjak szerepének átértékelése.
Tovább
2011.
szeptember
25. 19:01

Nyugdíj: 10 év múlva még rosszabb lesz a helyzet

Nyugdíj: 10 év múlva még rosszabb lesz a helyzet Jelenleg egy nyugdíjasra körülbelül 1,4 járulékfizető jut, az alacsony foglalkoztatottság és a minimálbéren bejelentettek tömeges létszáma miatt. Tíz év múlva a helyzet még rosszabb lesz. A jelenlegi trendek mellett a ma negyvenes korosztály nyugdíjazásakor egy eltartóra egy eltartott jut majd. És akkor még nem beszéltünk a nyugdíj mértékéről, hogy vajon biztosít-e majd tisztességes megélhetést.
Tovább
2011.
február
25. 12:06

Nyugdíj: a biztonsághoz több kell

Nyugdíj: a biztonsághoz több kell Akár visszalépett az állami nyugdíjrendszerbe, akár a nyugdíjpénztári tagságot választotta, a lakosság valamennyi rétegének szüksége lesz további megtakarításokra ahhoz, hogy a nyugdíjas éveiben biztonságban érezhesse magát és családját is.
Tovább
2012.
február
06. 10:18

Nyugdíj: nem látszik a stratégia

Nyugdíj: nem látszik a stratégia Sem a demográfiai, sem a foglalkoztatási mutatók nem kedveznek a nyugdíjaknak, ami a korhatárhoz közelállóknak sem ígér sok jót, a fiatalabb nemzedék számára pedig még a mainál is komorabb jövőt jósol. Az elmúlt két évben elkezdődött a nyugdíjrendszer átalakítása, de azt nem látni, milyen hosszú távú stratégia alapján. Az eddigi lépések célja, úgy tűnik, sokkal inkább a pillanatnyi költségvetési lyukak befoltozása, semmint a hosszú távon fenntartható és majdan védelmet, megélhetést nyújtó rendszer kialakítása.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART