2009.
december
07. 08:58

Izzót cserél a lakosságnál a minisztérium

Címkék:
izzó A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium pályázatot hirdetett az időseket és a nagycsaládosokat támogató közhasznú alapítványok és egyesületek, valamint óvodák számára, hogy az előre fizetett, vissza nem térítendő támogatásból energiatakarékos izzókat vásároljanak. Az izzócsere program során mintegy 220 ezer hagyományos 100 wattos izzót cserélnek ki.

Az energiatakarékos izzók mintegy 80 százalékkal kevesebb áramot fogyasztanak, mint egy hagyományos égő, így a tárca számításai szerint a villanykörték magasabb vételára 58 nap alatt térül meg.

A 220 ezer izzó cseréjével közel 22 millió kilogrammal csökken az érintett háztartások éves szén-dioxid kibocsátása, ezzel több, mint 6 ezer hektár erdőt kímélnek meg a szén-dioxid megkötéstől. Az izzócsere program mintegy 230 millió forint uniós forrásból valósul meg, a pályázatok benyújtására 2009. december 15. és 2010. január 15. között van lehetőség.

A most elindult izzócsere program folytatása annak a nyári akciónak, amely során a zöldtárca kísérleti jelleggel 20 ezer háztartásba juttatott el egyenként 2 darab energiatakarékos izzót a rászoruló nyugdíjasoknak.
 

Forrás: ingatlanmagazin

Vissza
2009.
november
15. 12:30

300 ezer forint komfortosításra Győrben

300 ezer forint komfortosításra Győrben Az otthonaikban lakó idős emberek mindennapi életének megkönnyítésére fordít négymillió forintot a győri önkormányzat. A képviselő-testület legutóbbi ülésén döntött arról, hogy az összeget a Máltai Szeretetszolgálaton keresztül, pályázat útján osztja szét a rászorulók között.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART