2010.
február
11. 09:07

Játszóteret építenek nyugdíjasoknak

Címkék:
Hyde Park Játszótér épül időseknek Londonban, hogy a babyboom nemzedék korosodó tagjai is olyan alaposan megmozgathassák izmaikat, ahogyan utoljára az 1960-as években.

A Hyde Parkba megálmodott és tavaszra várhatóan elkészülő játszóteret "kifejezetten a könnyű testmozgást" szolgáló eszközökkel szerelik majd fel - nyilatkozott a létesítmény ötletgazdája szerdán.

Madeline Elsdon hozzátette, hogy a kimondottan "szenioroknak" tervezett játszóterek már nagy népszerűségnek örvendenek Ázsiában és más európai országokban, de Londonban ez lesz az első ilyen szabadtéri létesítmény.

A westminsteri városi tanács 40 ezer fonttal támogatja a "játszóteret", amely az ötletgazda szerint eszményi hely lesz azoknak az időseknek, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy drága fitneszszalonba járjanak, vagy szégyellnék magukat fiatalok között.
 

Forrás:Stop.hu

Vissza
2010.
január
28. 10:23

Így öregedhetünk egészségesebben

 Így öregedhetünk egészségesebben Az Archives of Internal Medicine szaklapban közzétett négy tanulmány szerint a rendszeres testedzés segít abban, hogy idősebb korunkig megőrizzük testi és szellemi egészségünket.
Tovább
2009.
november
19. 17:10

A plusz kilók plusz éveket jelentenek?

A plusz kilók plusz éveket jelentenek? A túl sok testzsír fiatalabb korban növeli a korai elhalálozás esélyét, ám az idősek esetében egy kis túlsúly épp ellenkező hatást fejt ki.
Tovább
2009.
december
07. 14:39

Idős korban jobb a gyorsabb sétálás

Idős korban jobb a gyorsabb sétálás Egy francia felmérés szerint a lassabban sétálók háromszor gyakrabban halnak meg szív- és érrendszeri problémák miatt gyorsabb kortársaiknál.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART