2011.
július
16. 08:23

Jó, hogy nem került a disznóólba - 60 milliót így is bukott a bácsi

Címkék:
bilincs Egy nőt előzetes letartóztatásba helyeztek, élettársát pedig körözi a rendőrség, amiért a gyanú szerint rávettek egy idős tihanyi férfit, hogy hatvanmillió forint értékű házát cserélje el egy hatmillió forintot érő orvosi rendelőre - közölte honlapján a rendőrség pénteken.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint májusban kopogtatott be először az idős tihanyi férfihoz a gyanúsított nő élettársa. A férfi felajánlotta, hogy másnap elvégzi a ház körüli munkákat. Ez nem történt meg, viszont meghívta magához Enyingre ebédre. A mozgásában korlátozott, egyedül élő idős férfi egyre több időt töltött Enyingen, végül oda is költözött. A 40 éves nő élettársi kapcsolatot ajánlott neki, és összeköltözésük elősegítése érdekében azt javasolta, hogy a tihanyi házat cseréljék el egy siófoki orvosi rendelőre, amelyet majd felújítanak. A csere néhány napon belül megtörtént, de azóta sem költöztek össze.

 

Később a nő az idős férfit arra is rávette, hogy kössenek eltartási szerződést a siófoki ingatlan terhére. Mint a rendőrségi közleményben írták, az idős embert a pár Enyingen egyre rosszabb körülmények között tartotta. Eközben a tihanyi polgármester bejelentette: az idős férfit a házában régóta nem látták, a nyugdíját viszont idegenek társaságában felvette. A rendőrség közigazgatási eljárást indított az idős férfi felkutatására. Így találták meg az ingatlancsere adatait, és csalás gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást. A tanúként meghallgatott ingatlan-vagyonértékesítő becslése szerint az elcserélt tihanyi ház értéke hatvanmillió forint, míg az orvosi rendelőnek bejelentett ingatlan jelenlegi állapotában hatmillió forintnál nem ér többet - hangsúlyozta a rendőrség.

 

A közlemény szerint az idős férfit a rendőrség eltűnés miatt körözte, amikor a tihanyi körzeti megbízott a házánál találkozott vele. A férfi ekkor azt mondta: csak néhány dolgáért vitték haza az enyingiek. Ezután a Balatonfüredi Rendőrkapitányságon is meghallgatták, vallomása alátámasztotta annak gyanúját, hogy sérelmére bűncselekményt követtek el. A rendőrség házkutatást tartott a gyanúsítottak enyingi házában; a sértett papírjain kívül mások iratait is megtalálták. A ház hátsó részében egy átalakított disznóólban két férfi is volt, egyikük a rendőrségnek azt mondta, hogy a gyanúsított férfi közreműködésével 2010-ben eladta a házát 2,5 millió forintért. Ezt az összeget tudomása szerint a bankba tették, de nem tudja, hogy megvan-e még.

 

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság jelentős kárt okozó csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást az enyingi pár ellen. A 40 éves nőt a napokban a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte, élettársa szökésben van. A 40 éves Rafael Attilát a rendőrség körözi - olvasható a közleményben.

Forrás: ProfitLine

Vissza
2010.
június
03. 18:40

Csalók ellen kampányolnak a szolgáltatók

Csalók ellen kampányolnak a szolgáltatók Kampányt indít a főként idős embereket megkárosító alkalmi csalók, tolvajok ellen a rendőrség és két nagy szolgáltató, az E.ON és a Dél-dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt. Somogyban.
Tovább
2011.
február
08. 09:16

Hatezer nyugdíjast világosítottak fel a rendőrök

Hatezer nyugdíjast világosítottak fel a rendőrök Idén is folytatódik a rendőrség által az időskorúak számára kidolgozott bűnmegelőzési programja, melynek keretein belül a Pécsi Rendőrkapitányság Megelőzési és Minőségbiztosítási Alosztálya kifejezetten az idősek sérelmére elkövetett bűncselekményekről, azok megelőzéséről tájékoztatják őket.
Tovább
2010.
január
26. 08:09

Hogyan kell kevés pénzből sokat csinálni?

Hogyan kell kevés pénzből sokat csinálni? Havi néhány tízezer forintos megtakarítással hosszú távon gondoskodhatunk anyagi biztonságunkról. Aki kitartó, és havi rendszerességgel fialtatja pénzét, az néhány év alatt milliókat halmozhat fel. Évtizedes távlatban már igen komoly tartalékot lehet felépíteni, ami jól jöhet átmeneti jövedelemingadozások, egészségügyi problémák idején. Ha elég sok megtakarítás gyűlt össze, a pénz elköltése nélkül, pusztán a havi hozamaiból is kényelmesen meg lehet élni. Ezt passzív jövedelemnek, időseknél nyugdíjalapnak nevezik. Hogyan érjük el, hogy képesek legyünk megtakarítani? Mit kell a befektetés előtt átgondolni?
Tovább
2011.
július
08. 18:12

Kegyetlen átverés: 9 millióért adta a drazsét a rákos nőnek

Kegyetlen átverés: 9 millióért adta a drazsét a rákos nőnek Rákellenes gyógyszerként adott el hatástalan drazsékat több millió forintért egy idős kecskeméti asszonynak az a kiskunfélegyházi férfi, akit emiatt most csalással gyanúsítanak a rendőrök.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART