2012.
július
15. 11:11

Jó időszak ez az allergiásoknak

Címkék:
allergia Az elmúlt napok mérései alapján jelenleg csak néhány allergén növény virágpora okozhat tüneteket az arra érzékenyeknek.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Facebook-oldalán szombaton azt írta: az Országos Környezet-egészségügyi Intézet Aerobiológiai monitorozási hálózatához eddig beérkezett adatok alapján alacsony a pollenterhelés az országban. Ezzel együtt továbbra is tüneteket okozhatnak a kültéri allergén gombák. Emellett a csalán és a pázsitfűfélék virágpora is jelen van a levegőben.

Egy-egy napon Pécsett a szelídgesztenye virágporának koncentrációja, Budapesten pedig a kenderé is elérte a közepes szintet. Alacsony koncentrációban regisztrálták még az útifű, a libatopfélék, a hárs, a lórom és az ernyősvirágzatúak pollenszemeit is - írta az ÁNTSZ.

Forrás: MTI

Vissza
2009.
november
21. 15:10

A tornagyakorlatok javítják az idősek életminőségét

A Journal of the American Geriatrics Society c. szaklapban megjelent tanulmány három program hatásosságát hasonlította össze, amelyeknek az volt a céljuk, hogy csökkentsék az idős betegek eséseinek számát és javítsák életminőségüket. Az eredmények alapján úgy tűnik, a testmozgás az a módszer, amely leghatékonyabban javít az idősek életminőségén.
Tovább
2012.
május
21. 14:50

Allergia: a fogorvosnál is előjöhet

Allergia: a fogorvosnál is előjöhet Az elmúlt 10-15 év során rohamosan emelkedett az allergiás betegek száma. Allergia számos formában felléphet, a tüneteket okozhatja például pollen, étel, lakáson belüli allergének, de nem ritka a fogászatban használt anyagok okozta allergiás reakció sem.
Tovább
2012.
február
24. 11:26

Allergia: az immunterápiát márciusig el kell kezdeni

Allergia: az immunterápiát márciusig el kell kezdeni A pázsitfű-allergia az egyik leggyakoribb pollenallergia. Az allergiás tünetek a fűfélék virágzásának idején, májustól augusztus elejéig tartó időszakban jelentkeznek. A megelőzésre azonban már most gondolni kell, az immunterápiás kezelést ugyanis a tünetek jelentkezése előtt négy, de legalább kettő hónappal korábban szükséges megkezdeni.
Tovább
2012.
április
19. 07:46

Allergiás? Itt a gyors és hatékony enyhülés!

Allergiás? Itt a gyors és hatékony enyhülés! Az allergia az immunrendszer túlzott reakciója olyan anyagokra, melyek normális körülmények között semmilyen választ nem váltanak ki a szervezet részéről.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART