2011.
május
22. 18:37

Jogvédők segítik a szakszervezeteket nyugdíjügyben

Címkék:
országgyűlés Jogi úton segítik azokat, akiktől megvonnák a korkedvezményes nyugdíjat - ebben állapodott meg a Magyar Helsinki Bizottság és a Független Büntetés-Végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetsége. A két szervezet munkakapcsolatot alakít ki, hogy az érintett dolgozóknak jogi úton segíthessenek.

A Független Büntetés-végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetsége ezen kívül megállapodott a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetével, hogy a nemzetközi fórumokon együtt képviselik érdekeiket. Azt is közölték, hogy ez a két érdekképviselet az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul segítségért minden egyes tagjuk esetében. Mindezt azzal indokolták, hogy a tisztességesen megszerzett szolgálati nyugdíj önkényes megvonását nem tudják elfogadni.

A szakszervezetek felhívják a figyelmet arra, hogy a pert mindenkinek saját magának kell kezdeményeznie, amihez az érdekképviseletek minden nyugállományú tagjának jogi és anyagi segítséget nyújtanak. Számításaik szerint a bírósági eljárás két évig is eltarthat.

A héten korábban jelentették be azt is, hogy munkacsoportot alakít a Magyar Helsinki Bizottság és a Független Rendőr Szakszervezet. Jogi úton segítenék így azokat, akiktől megvonják a korkedvezményes nyugdíjat. A szervezetek több tízezernyi kérelem benyújtására és feldolgozására készülnek.

A Magyar Helsinki Bizottság már hétfőn, a nyugdíjakkal kapcsolatos alkotmánymódosító indítvány benyújtása után közölte, hogy álláspontja szerint az Emberi Jogok Európai Egyezményében foglaltak tömeges megsértését eredményezné Lázár János és Balsai István javaslata, amely szerint akár meg is vonhatnák az általános öregségi nyugdíjkorhatár elérését megelőzően folyósított nyugdíjakat az erre jogosultaktól.

Forrás: Hírszerző

Vissza
2011.
május
18. 21:52

Perek tízezreire számíthat a kormány

Perek tízezreire számíthat  a kormány A rendvédelmisek Strasbourghoz fordulnak, ha megvonják a korengedményes nyugdíjat. Nyílt levélben fordult a Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete a parlamenti képviselőkhöz.
Tovább
2011.
május
15. 13:23

Perközösséget alakítanának a rendvédelmisek

Perközösséget alakítanának a rendvédelmisek Perközösséget alakítanának nyugdíjas rendvédelmisek a szerzett jogaik elvétele elleni küzdelem részeként. A szerveződés az után indult a Facebook közösségi oldalon, hogy nyilvánosságra került a Lázár János és Balsai István fideszes képviselők által benyújtott alkotmány-módosítási javaslat.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART