2011.
július
19. 07:11

Jöjjön a 180 forintos frank? - Kalkulátort indít a PSZÁF

Címkék:
PSZÁF Internetes kalkulátor indít a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) azért, hogy segítse a döntésben azokat, akik árfolyamkorlátot igényelnének devizahitelükre.

Binder István, a PSZÁF szóvivője az MR1 Kossuth Rádióban elmondta: a kalkulátort már tesztelik és várhatóan napokon belül elérhető lesz a devizahiteleket segítő alkalmazás.

A kalkulátor a Felügyelet szerint nem csak abban könnyíti meg a tájékozódást, hogy kiknek érdemes élniük az időszakos könnyítés lehetőségével, hanem azt is megmutatja, hogy várhatóan mekkora összeg halmozódik majd fel azon a gyűjtőszámlán, amelyet a türelmi idő leteltével törleszteni kell.

Várhatóan azok választják majd a rögzített árfolyam melletti fizetést, akik nagy nehézségekkel, de még tudják törleszteni devizahiteleiket, még ha valamekkora, de kilencven napnál nem nagyobb hátralékban vannak is – vélekedett a felügyeleti szóvivő. Figyelmeztetett: akiknél nagyobb az elmaradás, vagy tudják törleszteni a kölcsönt, aligha jelent megoldást a könnyítés, hiszen lényegében egy újabb hitelük keletkezik a gyűjtőszámlákon, így további költségeik jelentkeznek majd néhány év elteltével.

Forrás: MR,VG

Vissza
2011.
május
30. 16:18

Devizahitelek - Elemzők szerint csak haladékot jelent az akcióterv

Devizahitelek - Elemzők szerint csak haladékot jelent az akcióterv Csak átmeneti segítséget nyújt a kormány Otthonvédelmi Akcióterve az MTI által megkérdezett elemzők szerint, akik úgy vélik a bejelentett intézkedések csak haladékot adnak azoknak, akik még képesek törleszteni. Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn azt jelentette be, hogy öt pontos megállapodás született a kormány és a bankszövetség között a devizahitelesek megsegítéséről.
Tovább
2011.
május
24. 08:29

Devizahitelesek: további ötletek

Devizahitelesek: további ötletek Biztosítók fizethetnék a nyugdíjba vonult jelzálogadósok helyett a hitelek törlesztőrészleteit, aminek fejében fokozatosan tulajdont szerezhetnének az ingatlanon. Az ötletet az Egyesült Államokban próbálják ki.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART