2012.
március
15. 09:47

Jön a csekkdíj - Tiltakoznak a nyugdíjasok

Címkék:
sárga csekk Májustól 142 forintot kell fizetnie a Magyar Telekom ügyfeleinek, ha számláikat sárga csekken fizetik be, míg banki átutalással, csoportos beszedéssel ez a tranzakciós díj megúszható. Az egyik legnagyobb nyugdíjas szervezet szerint a döntés igazságtalan, mert sok idősnek nincs is bankszámlája - írja a hirado.hu.

A Magyar Telekom a napokban küldött levelet az ügyfeleinek. Ebben azt írják: a május elseje után csekken befizetett T-Home és T-Mobile számlák után tranzakciós díjat, 142 forintot számolnak fel. Még annak is, aki ügyfélszolgálaton egyenlíti ki számláját. Csak annak nem kell fizetnie ezt a díjat, aki banki átutalással, elektronikusan vagy csoportos beszedéssel rendezi tartozását.

A Híradó kereste a Magyar Telekomot. A cég közleményt küldött, amelyben azt írták: a díjat elsősorban környezetvédelmi okokból vezetik be, azért, hogy az ügyfelek kevesebb papírt használjanak. És azért 142 forint, mert ennyibe kerül egy csekk postaköltsége. Arra nem válaszoltak, hogy a T-Pontokban személyesen kifizetett számlák után miért számolnak fel ugyanennyi pénzt.

Simon Dezső, az MSZOSZ Nyugdíjas Szervezetének elnök közölte: a szolgáltató a költségének egy részét át kívánja hárítani a nyugdíjasokra, méghozzá azokra a kisjövedelmű nyugdíjasokra, akik nem rendelkeznek bankszámlaszámmal. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnál azt mondták: vizsgálni fogják a tranzakciós díj bevezetését.

Forrás: hrportal.hu

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART