2011.
február
24. 14:59

Jövő héten dönt a Ház a nyugdíjpénztár-választásról

Címkék:
parlament Jövő heti, kétnapos ülésén tart zárószavazást az Országgyűlés a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alappal, valamint a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő törvények módosításáról szóló törvényjavaslatról, amelynek elfogadásával a kormányzati ellenőrzési szerv ellenőrizhetné az állami nyugdíjrendszerbe visszalépő pénztártagok portfólióját képező eszközöket, és azok átadását az államnak. A korábbi tervektől eltérően a jövő héten még nem választják meg a jegybank monetáris tanácsának külsős tagjait a képviselők.

Altorjai Anita,az Országgyűlés sajtófőnöke a házbizottság csütörtöki ülése után elmondta: a kormány a testület ülésén jelezte, hogy házszabálytól eltéréssel kéri tárgyalni a médiatörvény és a médiaalkotmány módosítására vonatkozó, szerdán benyújtott javaslatát úgy, hogy a jövő héten legyen az együttes általános és részletes vita, a rákövetkező héten pedig a zárószavazás. Az ellenzéki frakciók későbbre ígértek állásfoglalást arról, hogy támogatják-e a házszabálytól eltérést - tette hozzá.

A Fidesz képviselőcsoportja kérte a napirend kiegészítését a vízkárelhárítás hatékonyabbá tételével összefüggő, valamint a nemdohányzók védelméről szóló jogszabály módosítását kezdeményező előterjesztéssel. A sajtófőnök hozzátette: a kormány jelezte, hogy még a héten benyújtják a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről szóló törvényjavaslatot, és azt kérik, a Ház hétfőn döntsön annak sürgős tárgyalásáról.

A monetáris tanács négy tagját mégsem jövő héten, hanem a tervek szerint egy héttel később választják majd meg a képviselők - közölte Altorjai Anita, kérdésre válaszolva jelezve: a lehetséges jelöltek személyéről, akikre a gazdasági bizottság tehet javaslatot, a házbizottság ülésén nem esett szó.

Kitért arra is, hogy a Jobbik által a demográfiai helyzettel kapcsolatban kezdeményezett politikai vitanapot a házszabály szerint legkorábban március 9-én lehet megtartani, de a Fidesz házszabálytól eltéréssel a március 8-ikát javasolta a vita időpontjául. Ezt a frakciók támogatták.

Forrás: Fidesz.hu

Vissza
2011.
február
16. 20:33

"Egyértelműen negatív" - Leértékelték a nyugdíjreformot

"Egyértelműen negatív" - Leértékelték a nyugdíjreformot "Egyértelműen negatív" fejlemény volt Magyarország adósi megítélése szempontjából a magyar nyugdíjrendszer átalakítása, és ez volt a fő tényezője a magyar adósosztályzat decemberben végrehajtott, egyszerre két fokozatú leminősítésének - áll a Moody's Investors Service szerdán Londonban kiadott értékelésében.
Tovább
2010.
december
22. 14:15

Alkotmánybírósághoz fordult az MSZP a nyugdíjtörvény miatt

Alkotmánybírósághoz fordult az MSZP a nyugdíjtörvény miatt Az Alkotmánybírósághoz (Ab) fordult Mesterházy Attila, indítványában a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapról és a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő egyes törvénymódosításokról szóló jogszabály alkotmányellenességének megállapítását, valamint a törvény kihirdetése napjára visszamenőleges megsemmisítését kezdeményezve.
Tovább
2010.
december
13. 20:16

Döntött az Országgyűlés: változik a nyugdíjrendszer

Döntött az Országgyűlés: változik a nyugdíjrendszer Az Országgyűlés hétfői döntése értelmében a magán-nyugdíjpénztári tagoknak január 31-ig dönteniük kell: maradnak, vagy belépnek az állami rendszerbe. A döntésről nyilatkozniuk azoknak kell, akik a maradást választják, ezt személyesen kell megtenniük nyugdíjbiztosítási igazgatási szervnél. Az átlépők adómentesen vehetik ki az infláció feletti hozamukat.
Tovább
2010.
november
14. 13:38

Nem lesz korkedvezményes nyugdíj a férfiaknál

Nem lesz korkedvezményes nyugdíj a férfiaknál Nem vezeti be a kormány a férfiaknál azt, hogy 40 év munkaviszony után elmehessenek nyugdíjba – mondta a Hírszerzőnek a Fidesz szakpolitikusa. Hogy pontosan hány nőt érint a bejelentett kedvezményes nyugdíj jövőre az kérdéses? míg nyáron hatezerre becsülték, addig mára már akár 24 ezer nyugdíjba vonuló nővel számol a kormány.
Tovább
2010.
december
16. 10:16

Nyugdíjak: májusig megoldják az egyéni számlavezetést

Nyugdíjak: májusig megoldják az egyéni számlavezetést Magyarország visszatér a kétpilléres nyugdíjrendszerre - egyebek mellett ezt mondja ki a kormánynak a nyugdíjrendszer átalakításáról szóló, a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent határozata. A csütörtökön hatályba lépő rendelkezés szerint május végére kell elkészülnie a társadalombiztosítási (tb) nyugdíjrendszerben az egyéni számlavezetésre vonatkozó szabályozásnak.
Tovább
2010.
október
26. 09:24

Nyugdíjpénztárak - Rövid vita után megszavazták

Nyugdíjpénztárak - Rövid vita után megszavazták Elfogadta az Országgyűlés a kormány javaslatát, amely a társadalombiztosítási törvény módosításával megteremti az alapját annak, hogy a magán-nyugdíjpénztári tagok átmenetileg - 2010. november 1-je és 2011. december 31-e között - tagdíj helyett járulékot fizessenek a Nyugdíjbiztosítási Alap részére.
Tovább
2010.
december
22. 08:57

Orbán Viktor a nyugdíjrendszerről: "még nem értünk a végére"

Orbán Viktor a nyugdíjrendszerről: "még nem értünk a végére" A miniszterelnök szerint a kormány és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a gazdaságpolitikai elképzeléseket érintően "két különböző malomban őröl". Orbán Viktor kedden a Magyar Televízió Az Este című műsorában emellett arról is beszélt, hogy az évtized végénél hamarabb nem tűnik realitásnak az euróövezethez való csatlakozásunk. A kabinet munkájával elégedett a kormányfő.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART