2013.
október
28. 09:45

Jövőre 2,4 százalékkal emelkednek a nyugdíjak

Címkék:
EMMI A kormány ígéretéhez híven megvédi a nyugdíjakat, jövőre ugyanis az infláció tervezett mértékével, vagyis 2,4 százalékkal emelkednek majd a nyugdíjak - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális államtitkársága.

Kiemelték, hogy az intézkedés összesen 2,8 millió embert érint, azon belül a mintegy kétmillió nyugdíjast, továbbá a korhatár előtti ellátásban, illetve a megváltozott munkaképességűek ellátásaiban részesülőket.

Az államtitkárság közleményében felidézte, hogy az elmúlt három és fél évben eddig összesen hatszor emelkedtek a nyugdíjak. Az első két évben a korábbi, kombinált számítás szerint kellett meghatározni az emelés mértékét, tavaly óta azonban már az értékmegőrzésre koncentrálva növeli a kormány az idősek és az arra jogosultak járandóságát - írták.

Így míg 2012-ben 0,2 százalékos volt a vásárlóerő-növekedés, addig idén ennél jóval nagyobb mértékű, várhatóan 3,2–3,4 százalék körüli - hangsúlyozták, hozzátéve: ez azt jelenti, hogy 2013-ban 170 milliárd forinttal több nyugdíjat kapnak kézhez az arra jogosultak.

A kormány emellett nemcsak a nyugdíjemeléssel, hanem a rezsicsökkentéssel is növeli a nyugdíjak értékét - közölte az Emmi szociális államtitkársága.
 

Forrás: MTI

 

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART