2011.
május
08. 10:13

Június közepétől érkezik a magán-nyugdíjpénztári hozam

Címkék:
húszezresek A következő hetekben veszi át a magánnyugdíjpénztárak vagyonát a nemrég megalakult Nyugdíjreform és Államadósság Csökkentő Alap. Az alap egyik tagja, Nátrán Roland, a szaktárca helyettes államtitkára elmondta, hogy a portfólió átadására június 12-éig kerül sor. Ezután szakértőkkel megvizsgálják, hogy az átadott portfólió miből áll és mennyit ér a piacon.

Ebben az Államadósság Kezelő Központ lesz a testület segítségére. Ezután nézik, hogy melyek azok az elemek, amelyek könnyen értékesíthetőek, és amelyek nagyobb kockázattal, kisebb valószínűséggel, vagy lassabban értékesíthetőek. Ez egy hosszadalmasabb folyamat lesz – mondta a helyettes államtitkár. Minderre időkorlát nincs – hangsúlyozta.

A portfólió közel a fele magyar állampapírban van, ezt a Magyar Államadósságkezelő Központ, a magyar állam azonnal bevonja, és ez azonnal csökkenteni fogja a magyar államadósságot. Ami még a lakosság számára is fontos: a reálhozam és az úgynevezett tagdíjkiegészítés kifizetése a jogszabály alapján a nyár folyamán kell, hogy megkezdődjön, magyarán június második felétől augusztus végéig mindenkinek meg kell kapnia a reálhozam és a tagdíjkiegészítés összegét – hangsúlyozta a helyette államtitkár.

Forrás: ma.hu

Vissza
2011.
március
09. 09:11

Vizsgálják a nyugdíjpénztárak gazdálkodását

		 Vizsgálják a nyugdíjpénztárak gazdálkodását A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal már megkezdte a magán-nyugdíjpénztárak gazdálkodásának vizsgálatát; terveik szerint a munka nagyobb részével még ebben az évben végeznek - közölte a Magyar Nemzettel a nyugdíjvédelmi megbízott.
Tovább
2011.
február
23. 22:56

Magánkasszák: reálhozamra várva

Magánkasszák: reálhozamra várva Bonyolult számítások után derül majd ki, hogy az állami nyugdíjrendszerbe visszalépők mekkora reálhozamra számíthatnak, az összeget pedig várhatóan május-júniustól vehetik fel, ha erről rendelkeznek – hangzott el az MR1-Kossuth Rádió Napközben című műsorában.
Tovább
2010.
december
30. 14:46

Magánnyugdíj: egy ezrelék marad

Magánnyugdíj: egy ezrelék marad Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság sajtótitkára szerint eddig 3090-en jelezték, hogy a magán-nyugdíjpénztári rendszerben maradnának. Ez a hárommillió magán-nyugdíjpénztári tag mintegy egy ezreléke.
Tovább
2011.
április
18. 08:52

Magánnyugdíj: minden lezárulhat ősszel

Magánnyugdíj: minden lezárulhat ősszel A kormány pénteken benyújtott egy újabb törvénymódosító javaslatot, e szerint a pénztárak május 31-én jogosultak a visszalépő tag egyéni számláját három havi összeggel csökkenteni és azt a működési tartalék javára jóváírni. A maradékot szeptember 15-ig kell átutalniuk az alap pénzforgalmi számlájára.
Tovább
2011.
január
28. 21:45

Magánnyugdíjpénztár: Mikor tudhatjuk meg a reálhozamokat?

Magánnyugdíjpénztár: Mikor tudhatjuk meg a reálhozamokat? A reálhozamok kifizetésére még várnia kell azoknak, akik visszalépnek az állami nyugdíjrendszerbe, és nem is minden pénztártagnál tudják még, hogy mekkora összegről van szó. Aki maradni szeretne, már csak egy napja van, hogy nyilatkozzon. Hétfőn délután 6 óráig lehet nyilatkozni a maradásról.
Tovább
2011.
január
10. 13:07

Nyugdíjpénztárak: rendkívül kíváncsi lett a felügyelet

Nyugdíjpénztárak: rendkívül kíváncsi lett a felügyelet A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete havi rendszerességű tájékoztatásra kötelezett több magánnyugdíjpénztárat arról, hogy miként alakulnak a működés finanszírozására felhasználható tartalékaik.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART