2009.
december
03. 07:23

Karácsony előtt érkezik a nyugdíj

Címkék:
nyugdíj postás Az idősek többségéhez még ma is a postás viszi ki a pénzt, de egyre nagyobb azok aránya, akik bankszámlájukra kapják a járandóságot.

Még karácsony előtt megkapják járandóságaikat a nyugdíjasok, a nyugdíjfolyósító ennek érdekében szerdán a postához, csütörtökön a bankokhoz is eljuttatja a nyugdíjakat - írja a Népszabadság csütörtöki számában.
Az összeg nem jelenik meg azonnal a jogosultaknál, de az átfutási időt beszámítva karácsony előtt mindenképpen.
 

A lap szerint a nyugdíjasok többségéhez még ma is a postás viszi ki a pénzt, de egyre nagyobb azok aránya, akik bankszámlájukra kapják. A most esedékes járandóságokból 1,68 millió esetben a postás kézbesíti az összeget, míg a bankrendszeren keresztül, utalással 1,34 millió kifizetés történik. Ez összesen 120 milliárd, illetve 118 milliárd forintot jelent.

 

 

Forrás: hirado.hu/MTI /Népszabadság

 

Vissza
2009.
november
07. 15:39

A bankok egy része külön foglalkozik a nyugdíjasokkal

A bankok egy része külön foglalkozik a nyugdíjasokkal A nyugdíjasok joggal kérhetik, hogy nekik ugyanúgy személyre szabott ajánlatot tegyenek a bankok, mint a fiataloknak. Erre már több pénzintézet is felkészült, különleges ajánlatokkal várják a nyugdíjasokat. Érdemes tehát megnézni az ajánlatokat, mert egy bankváltással spórolhatunk.
Tovább
2009.
december
01. 20:17

Eltűntek a nyugdíjpénztárak veszteségei

Eltűntek a nyugdíjpénztárak veszteségei Mind a magán mind az önkéntes nyugdíjpénztárak kapcsán rendkívül kedvező adatokról számol be a Stabilitás Pénztárszövetség negyedéves nyugdíjpénztári elemzése: a hazai pénztárak ledolgozták az elmúlt időszak kedvezőtlen hatását, sőt az önkéntes nyugdíjpénztárak a válságot megelőző időszakhoz képest is rendkívüli eredményt könyvelhettek el. Beigazolódott a Szövetség korábbi előrejelzése: a pénztári megtakarításokon elszenvedett veszteségek kiegyenlítődnek.
Tovább
2009.
december
01. 18:50

Üdülési csekk jár a kisnyugdíjasoknak is

Üdülési csekk jár a kisnyugdíjasoknak is Jövőre is pályázati úton juthatnak üdülésicsekk-támogatáshoz az alacsony jövedelmű nyugdíjasok, a fogyatékossággal élők, a legalább két gyermeket nevelő munkavállalók és a szakiskolai tanulók - tájékoztatott a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány.
Tovább
2009.
november
14. 12:06

Villanyszámla, gázszámla - védendő fogyasztók

Villanyszámla, gázszámla - védendő fogyasztók A lakhatás megőrzése, illetve a hajléktalanná válás megelőzése érdekében a legnehezebb anyagi körülmények között élők speciális védelmet érdemelnek az energiaszolgáltatás (villamos áram, gáz) tekintetében is, az Európai Unió előírásai alapján. Ezen belül két kategóriát - a szociálisan rászoruló és a fogyatékossággal élő fogyasztók csoportját - különítenek el a jogszabályok.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART