2012.
november
27. 17:43

Karácsonykor tudatosabb ajándékvásárlásra lehet számítani

Címkék:
karácsonyfa Az idei karácsonykor tudatosabb ajándékvásárlásra lehet számítani, a korábbi évek tendenciáinak megfelelően idén is a konyhai kisgépek, szépségápolási és szórakoztató elektronikai termékek iránt nőhet a kereslet - közölte a GfK Hungária Piackutató Intézet.

A piackutató felmérése alapján tavaly a sportruházati termékek értékesítésében is jelentős érdeklődést lehetett tapasztalni.

A cég a kereskedelem és technológia szakterületén dolgozó kutatók előrejelzése alapján úgy véli: idén a műszaki termékek mellett a népszerű ajándékok közé tartoznak az általános ruházati és sportruházati termékek, a könyvek, a játékok.

Tavaly decemberben több mint 50 százalékkal növekedett a sportruházati cikkek értékesítése, a játékok pedig közel megháromszorozták eladási számaikat a megelőző hónaphoz viszonyítva.

A műszaki termékek, illetve a tartós fogyasztási cikkek forgalma 2012 első kilenc hónapjában közel hét százalékot esett, és a csökkenés az értékesített darabszámokat tekintve még nagyobb, 11,5 százalékos volt a műszaki termékek volumenbázisú visszaesése - írja közleményében a GfK Hungária Piackutató Intézet.

A kutatók várakozásai szerint az idén népszerű ajándékok lesznek a konyhai robotgépek, az elektromos fogkefék, a vasalók és a szépségápolási cikkek. Ezenkívül a fényképezőgépek, digitális fotókeretek azok, melyek karácsonykor rendszerint jól fogynak, ám az év többi időszakában kevéssé keresik ezeket a vevők.

A hosszabb iskolai szünetre és szabadságolásokra tekintettel kifejezetten jól eladhatók a játékkonzolok és kapcsolódó kiegészítőik és szoftvereik, a Blu-ray- és DVD-filmek, ezenkívül az év közben folyamatosan keresett mobil- és okostelefonok, LED kijelzős tévék. Emellett az adattároló eszközök lesznek még népszerűek a bevásárló listákon. Valószínűsíthető az is, hogy a gyártók, kereskedők csomagajánlatokkal próbálják meg a fogyasztókat nagyobb mértékű vásárlásokra ösztönözni - közölte a piackutató intézet.

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART