2011.
július
08. 18:12

Kegyetlen átverés: 9 millióért adta a drazsét a rákos nőnek

Címkék:
gyógyszer Rákellenes gyógyszerként adott el hatástalan drazsékat több millió forintért egy idős kecskeméti asszonynak az a kiskunfélegyházi férfi, akit emiatt most csalással gyanúsítanak a rendőrök.

– A kecskeméti kollégák valóban folytatnak egy olyan nyomozást, amelyben csalás bűncselekménnyel gyanúsítunk egy férfit – erősítette meg lapunk információit Nyíkos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. – Adataink szerint egy súlyos betegségben szenvedő nőnek gyógyszer hatóanyagot nem tartalmazó tablettákat adott el azt állítva, hogy ezektől meggyógyulhat. Jelenleg még tart az anyagi kár pontos megállapítása. Orvosi dokumentációk bekérése mellett szakértő bevonásával folytatjuk az eljárást. Valamint vizsgáljuk a gyanúsított banki számlaforgalmát is.

A kecskeméti asszonynál korábban mellrákot diagnosztizáltak, amit hagyományos kezelésekkel próbáltak gyógyítani a kecskeméti megyei kórházban. Az idős nő jó ideig együttműködött az orvosokkal, néhány hónapja azonban váratlanul és indokolatlanul beszüntette a kezelések felvételét.

Egyéb forrásból úgy tudjuk, hogy az egészségügyi végzettséggel nem rendelkező 39 éves L. Zs. vette rá a beteget az orvosi kezelések megtagadására. Azt állította, hogy az általa külföldről beszerzett, őssejteket tartalmazó tablettáktól bizonyosan várható a teljes gyógyulás. A szakértők ugyanakkor utóbb megállapították, hogy sem őssejteket, sem gyógyszer hatóanyagot nem tartalmaztak a tabletták, melyeket a férfi adott át a betegnek. Azaz közönséges placebóval „gyógyított”. Olyan, kémiailag semleges anyaggal, amelynek nincs gyógyszerészeti hatása, de formájában valódi gyógyszerhez hasonlít.

Ennek ellenére megkérte a tabletták árát. A beteg több részletben ugyanis összesen 8,7 millió forintot utalt át idén tavasszal L. Zs. számlájára, akiben már csak azért is megbízott, mert ismeretségük nem a gyógyszerüzlettel kezdődött, hanem jóval korábban. Közös ismerősük révén azonban akkor még „gyógyszerekről” és betegségről nem beszélgettek.

A nő családja néhány hónapja szerzett tudomás arról, hogy értékes ingatlant adott el villámgyorsan, a reális ár alatt a beteg. Az árából fizette ki a pirulákat. Ezzel szinte egy időben a rendőrség is tudomást szerzett a bűncselekményről. A kiskunfélegyházi férfit egy drága budapesti albérletben fogták el május végén, ahol barátnőjével élt fényűzően a kecskeméti asszonytól szerzett pénzből.

A valódi kezelések elhagyása miatt az elmúlt hónapokban a mellrákos beteg – aki őszintén hitt abban, hogy segítenek a méregdrága gyógyszerek – állapota rosszabbodott. Jelenleg a kecskeméti megyei kórház Onkoradiológiai Központjában gyógykezelik. Ott hallgatta ki egy nyomozási bíró. Az előzetesben lévő kiskunfélegyházi férfi ügyében pedig nagy erőkkel folytatja a nyomozást a kecskeméti rendőr-kapitányság.

Forrás:baon.hu / Megyei Hírek

Vissza
2010.
június
03. 18:40

Csalók ellen kampányolnak a szolgáltatók

Csalók ellen kampányolnak a szolgáltatók Kampányt indít a főként idős embereket megkárosító alkalmi csalók, tolvajok ellen a rendőrség és két nagy szolgáltató, az E.ON és a Dél-dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt. Somogyban.
Tovább
2010.
július
19. 21:46

Idősek a csalók csapdájában

Idősek a csalók csapdájában Pápán a nyugdíjasoknak készült el egy négyoldalas szórólap, amelynek segítségével felhívják a figyelmüket a különböző veszélyekre. Trükkös tolvajokról, csalókról, szélhámosokról van benne szó. Azt tudatosítja, hogy kihasználják mások segítőkészségét, hiszékenységét a szélhámosok.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART