2011.
december
19. 10:11

Kendertermesztéssel akarta kipótolni nyugdíját

Címkék:
cennabis Kétéves felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Pécsi Ítélőtábla a napokban azt a férfit, aki kannabisz termesztésébe fogott a kukoricaföldjén.

A nyugdíjas, egyébként budapesti illetőségű férfi azért szánta el magát a kendetremesztésre, mert úgy gondolta, rossz anyagi helyzetén kábítószer készítésével és értékesítésével próbál javítani. Hozzá is fogott terve megvalósításához, a Szigetvár közelében található földjén a kukorica közé kendermagokat ültetett.

A kifejlődő növényeket – több mint ezer tőről volt szó – gondozta, ám az első termés learatására már nem került sor. A sorok között növekvő töveket valaki felfedezte, s bejelentést tett a rendőrségen, majd a helyszínre érkező rendőrök meg is találták a kenderültetvényt.

Az ezt követően megindult büntetőeljárás nyomán kábítószerrel való visszaéléssel vádolták meg a férfit. A Baranya Megyei Bíróság bűnösnek mondta ki, s két és fél év börtönre ítélte.

A vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így a végső szót a táblabíróság mondhatta ki. A büntetlen előéletű férfi tettét termesztéssel megvalósított kábítószerrel való visszaélésnek minősítették, büntetését két évre enyhítették, s egyben a szabadságvesztés végrehajtását öt év próbaidőre felfüggesztették. Azaz, ha annak tartama alatt nem követ el újabb bűncselekményt a férfi, nem kell bevonulnia a börtönbe.

Forrás: BAMA

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART