2014.
február
07. 18:38

Keresik az év legjobb háziorvosi praxisát

Címkék:
vérnyomásmérés Gyógyulásuk történetével március 10-ig jelölhetik a páciensek háziorvosukat Az év praxisa a Kárpát-medencében elnevezésű pályázaton.

Az év praxisa a Kárpát-medencében díjat tíz-tíz hazai és határon túli háziorvos nyerheti el munkatársaival együtt a páciensek, illetve az önkormányzatok, a tisztiorvosi szolgálatok, a civil szervezetek, a kórházi osztályok és a szakorvosok javaslata alapján - közölték a szervezők.

A páciensek a www.azevpraxisa.hu oldalon beküldött történetekben írhatnak többek között az orvos és a nővér szaktudásáról, empátiájáról, valamint a jó orvos-beteg kapcsolatról, a bizalomról, a küzdelmes gyógyulásról. "Nem a stílust, nem a bravúros műfaji megoldást, hanem a történetet és a praxist díjazzuk" - olvasható a közleményben.

A történetek értékelése után a szakmai zsűri az általa legjobbnak ítélt 10-10 történetet javasolja a második körbe, amelyekre a portálon március 16. és március 30. között szavazhat a nagyközönség.

Az Országos Alapellátási Intézet immáron negyedszer írta ki pályázatát, hogy növelje a hazai, illetve a határon túli háziorvosok és nővérek megbecsülését.

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART