2012.
december
31. 11:28

Keresik Ecclestone utódját

Címkék:
Bernie Ecclestone Nem kétséges, hogy Bernie Ecclestone közelebb van pályafutása végéhez, mint az elejéhez, ez már csak éveinek száma miatt is nyilvánvaló – de lehet, hogy a Formula-1 ura nem a kora miatt kényszerül nyugdíjba.

Elmúlt 80 éves, 40 éve aktív vezetője a Formula-1-nek, mégis most keveredett olyan botrányba, ami véget vethet karrierjének. Mint ismeretes, egy vesztegetési ügy egyik főszereplője, amiért a 44 millió dolláros kenőpénzt elfogadó Gerhard Gribkowsky bankárt már el is ítélték a német bíróságon és letöltendő börtönbüntetést kapott. Ecclestone szerepét is vizsgálják az ügyben, ő maga nem is tagadja, hogy kifizette a pénzt, azt viszont igen, hogy ezt megvesztegetési szándékkal tette volna.

Ecclestone is belátta, ez könnyen a pozíciójába kerülhet, és arról is tudomása van, hogy a CVC, a Formula-1 jogainak birtoklója már nagy erőkkel keresi az utódját. „A CVC valószínűleg kénytelen lesz megszabadulni tőlem, ha a németek utánam jönnek. Elég nyilvánvaló, ha engem bezárnak” – nyilatkozta Ecclestone a Telegraph-nak.

„Azt mondták, már felbéreltek egy fejvadászt, aki keres valakit arra az esetre, ha nem tudnék ott lenni – meghalnék, vagy valami. Normális dolog, amit tesznek, boldoggá teszi az embereket” – tette hozzá Ecclestone. Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke sokat kritizálta az utóbbi időben Ecclestone-t, de abban biztos, hogy ha a Formula-1 érdeke úgy kívánja, Ecclestone lesz az első, aki egy lépést hátrál. Az olasz vezető szerint amúgy sem lehet már sokáig ezt az egy személyes műsort: „Lassan közeledik annak a korszaknak a vége, amikor egy ember határozza meg az irányt és visz véghez jelentős dolgokat.”

Azt, hogy ki, illetve kik lesznek Ecclestone utódai, persze még nem lehet tudni. Felmerült többek között Christian Horner, a Red Bull csapatfőnökének neve is, de Sir Jackie Stewart ezt például teljesen elképzelhetetlennek tartja, helyette Ian Todd, az ISG International Stadia Group) elnöke az, akit Stewart javasolna. „Nagyon kétlem, hogy a paddockból kerülne ki Ecclestone utódja, és nem is hiszem, hogy onnan kéne választani, azt hiszem, tovább kell nézni és levadászni a legjobbat” – mondja Sir Jackie Stewart, aki az eddig stadionokkal foglalkozó szakembert tartja a legmegfelelőbbnek erre a posztra.

Forrás: formula.hu

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART