2011.
augusztus
20. 23:44

"Kereszténységünknek a mai kultúrában is meg kell testesülnie"

Címkék:
Pápai Lajos A megújulás egyetlen útja a mindennapi megértés - mondta dr. Pápai Lajos győri megyéspüspök szentbeszédében Budapesten. A Szent István bazilika előtti, zsúfolásig telt téren a hagyományos augusztus 20-ai szentmisén azt hangsúlyozta, hogy vissza kell térnünk Szent István alapjaihoz, amelyre újabb ezer évet lehet építeni.

Szent István is elsősorban saját példájával, azután törvényeivel, intézményeivel a keresztény hit sziklájára építette népe életét, és ez a hit lassan átjárta, megtisztította és megszentelte kultúránkat, hagyományainkat - mondta a püspök.

A püspök úgy fogalmazott: egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalóak, büszkék lehetünk kultúránkra, hagyományainkra, hőseinkre és szentjeinkre, ezért kereszténységünknek a mai kultúrában is meg kell testesülnie, hogy jövőnk legyen.

A bazilika előtti, kordonokkal körbezárt téren tartott szentmisén megjelent III. Senuda pátriárka, a kopt keresztény egyház feje, Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius, Schmitt Pál köztársasági elnök és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is.

Forrás: NyugatHír

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART