2012.
január
23. 10:25

Késik a népszavazás - Még függőben van a nyugdíjkérdés

Választás Az Országos Választási Bizottság (OVB) nyugdíjcsomaggal kapcsolatos döntése még nem jogerős, az LMP egyelőre ezért nem indította el a népszavazáshoz szükséges aláírásgyűjtést. A tankötelezettség tartson 18 éves korig, az álláskeresési támogatást három helyett kilenc hónapig folyósítsák, a rendkívüli felmondásra csak a munkavállaló vétkes magatartása miatt legyen lehetőség - – egyebek mellett ezekben a kérdésekben lehetne szavazni - írja a Népszabadság.

Karácsony Gergely, a párt frakcióvezető-helyettese a Népszabadságnak elmondta: egyelőre azért nem indították meg az akciót, mert mindenképpen szerették volna megvárni, hogy az Országos Választási Bizottság (OVB) a nyugdíjcsomagjuk ügyében is döntsön. Ennek célja, hogy megakadályozzák a korkedvezményes nyugdíjak megvonását vagy csökkentését.

A bizottság az erre vonatkozó öt kérdést átengedte, a döntés azonban még nem jogerős, mert nem telt le a kifogás benyújtására biztosított 15 napos határidő. Így nem kizárt, hogy ezeket a határozatokat - az LMP korábbi kezdeményezéseihez hasonlóan, amelyek többségének az alkotmánybíróság (Ab) tavaly novemberben adott szabad utat - megtámadják. A politikus mindazonáltal reméli, hogy most nem ez fog történni, és a tavalyi 11 kérdésben és a nyugdíjügyben -– az OVB által legutóbb átengedett öt hasonló kérdés közül az egyikben - februárban megkezdődhet az aláírásgyűjtés. A tankötelezettségre, a munka világára és a nyugdíjakra vonatkozó kérdésekkel pedig a társadalom szinte valamennyi rétegét elérhetik - véli Karácsony Gergely.

Forrás: HR Portál/Népszabadság

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART