2013.
október
06. 04:38

Kétszáz kerékpárt kap a polgárőrség

Címkék:
OPSZ logó Kétszáz kerékpárt kap a rendőrségtől az Országos Polgárőr Szövetség - jelentette be az országos rendőrfőkapitány. Papp Károly altábornagy közlése szerint az erről szóló közbeszerzési eljárás folyamatban van, arról, hogy az eszközök hová kerülnek, a polgárőr szövetség elnöksége dönt. A főkapitány emlékeztetett, májusban húsz segédmotoros kerékpárt kapott a polgárőrség, hamarosan pedig öt gépkocsit biztosít az OPSZ-egyesületek munkájának támogatására az Országos Rendőr-főkapitányság.

Papp Károly megerősítette, a rendőrség továbbra is stratégiai szövetségesként tekint a polgárőrségre, a két szervezet élő, napi kapcsolatban áll egymással. A közbiztonság és közrend javítása érdekében elengedhetetlen a rendőrség, az önkormányzatok és a polgárőrség összefogása és a kölcsönös segítségnyújtás - fogalmazott.

Hozzátette: a rendőrség szeptember végén öt megyében indított el összehangolt közterületi járőrszolgálatot a Készenléti Rendőrség erőinek segítségével. A következő időszakban Nógrád megyében is hasonló, készenléti egységekkel kiegészített akciók indulnak - közölte Papp Károly.

Túrós András, az OPSZ elnöke elmondta, hogy a körzeti megbízottak nagyban segítik a helyi polgárőr egyesületeket, több helyen pedig többszörösére nőtt a közösen végzett járőrszolgálati órák száma.
 

Forrás: Richpoi

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART