2009.
november
11. 11:43

Kétszázasokkal fűthetnek az idősek Gyulán

Címkék:
A Magyar Nemzeti Bank a bevont papír kétszázasokból mintegy negyven tonna bankjegybrikettet készít, amit - a többi elhasználódott, megrongálódott bankjeggyel együtt – jótékony célra ajánlottak fel.

Idén télen a Miskolci Autista Alapítvány, a csurgói kistérségben működő Megoldás Alapítvány és a gyulai Segítő Kezek Idősek Otthona fűthet a megsemmisített papírpénzekkel.

Kevesebb mint egy hétig, november 16-áig lehet egyébként még fizetni a papír kétszázasokkal – figyelmeztetett Szollár Domokos kormányszóvivő szerdán. A papír kétszázasokat a Magyar Nemzeti Banknál, a postán és egyes bankfiókokban viszont még húsz éven át, egészen 2029. november 16-áig át lehet beváltani – írta a beol.hu.

– A papírpénz bevonására azért volt szükség, mert a gyakori használat miatt hamar tönkrement, pótlása pedig sokba került. Ezt a problémát küszöböli ki a jóval tartósabb fém kétszázas kibocsátása, amellyel az ország jelentős költségmegtakarítást ér el – tette hozzá.

Forrás: beol.hu

Vissza
2009.
november
08. 19:55

Idősek klubja uniós támogatással

Jövő év elején korszerű, akadálymentes klubot vehetnek birtokba az idős emberek Csornán, a fejlesztést uniós támogatással hozzák tető alá.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART