2012.
június
09. 12:27

Kétszázezer álrokkantat készülnek lebuktatni Itáliában

Címkék:
Rokkant jelzés Az olasz egészségpénztár emberei újabb nagy akcióba kezdtek a magukat korrupciós úton fogyatékosnak nyilvánítottak lefülelésére. Olaszországban 400 ezer kétséges rokkantat tartanak nyilván, és most legalább 200 ezret akarnak lebuktatni közülük.

A roppant rokkant tömegben minden korosztály képviselteti magát. A 17 évestől és 77 évesig. Közös vonásuk, hogy egészségesek, de szeretnek ingyen, munka nélkül élni. Az olasz közvéleménynek Deja-vu érzése van, mivel tavaly ugyanilyen számokkal és ugyanilyen eltökéltséggel kezdtek a csalók leleplezésébe, de szinte nulla sikerrel.

Az olaszok továbbra is folyamatosan rokkannak bele a munka nélkül megszerezhető pénz iránti vágyukba. Csak az idén eddig 12 ezer új rokkantat regisztráltak, akik mind fejik az államkasszát, és lenyúlják az adófizetők pénzét. A 6000 euróért megvásárolható rokkantsági igazolvány jó befektetés, mert a vele járó nyugdíj mellett a tulajdonosa ingyen belépőt kap a futballstadionokba, ingyen utazhat a városi buszokon, a villamosokon és a metrón, na és előre foglalt rokkant parkolók várnak rá és a kocsijára.

Olaszországban jelenleg 2,7 millió rokkant van, akik 16,6 milliárd eurójában kerülnek évente az államnak. A hatóságok első lépésben a különféle adatbázisok összekapcsolásával próbálkoznak, hogy legalább kiszűrjék a motor- és gépkocsivezetői jogosítvánnyal rendelkező „vakokat”, amivel már mintegy 1 milliárd eurós megtakarítást tudnának elérni.

Forrás: azta.hu

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART