2011.
október
25. 09:10

Kezdődik a vita a korhatár előtti nyugdíjakról

parlament A kormány tervei szerint az áfa felső kulcsa 25-ről 27 százalékra emelkedik jövőre. A javaslat alapján a helyi építmény- és telekadót a forgalmi érték 3 százalékában maximálnák, míg a baleseti adót a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás díjának 30 százalékaként a biztosítók szednék be az autósoktól.

A személyi jövedelemadót érintő változás, hogy havi 202 ezer forintos jövedelemig megszűnne a 27 százalékos adóalap-kiegészítés, vagyis kivezetik a szuperbruttót, ugyanakkor megszűnne az adójóváírás is. A munkavállaló által fizetendő egészségbiztosítási és munkaerő-piaci járulék mértéke egy százalékponttal 7,5 százalékról 8,5 százalékra emelkedhet jövőre.

Az adótörvények vitája után a Ház megtárgyalja a korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetéséről szóló előterjesztést. Ez utóbbi alapján jövőre már nem állapíthatók meg ezek az illetmények, a jelenleg folyósítottakat pedig a korhatár előtti ellátásként - föld alatt végzett bányászati tevékenység esetén átmeneti bányászjáradékként, fegyveresek esetében szolgálati járandóságként - kell tovább folyósítani.

Forrás: MTI

Vissza
2011.
október
24. 18:08

Ezek a nyugdíjak biztosan megszűnnek jövőre

Ezek a nyugdíjak biztosan megszűnnek jövőre Általános vitára alkalmasnak találta hétfői ülésén az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottsága a korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetéséről, a korhatár előtti ellátásról és a szolgálati járandóságról szóló törvényjavaslatot.
Tovább
2011.
október
24. 13:22

Kiegyensúlyozottabb nyugdíjalapra van szükség

Kiegyensúlyozottabb nyugdíjalapra van szükség A hosszabb élettartam eléréséhez, minőségivé tételéhez elengedhetetlen egy kiegyensúlyozott nyugdíjalap – jelentette ki Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter a Magyar Primer Prevenciós Orvos Egyesület szakmai fórumán hétfőn a Kogart Galériában, majd hozzátette: az erről szóló tárgyalásokat holnap kezdi meg a kormány.
Tovább
2011.
október
21. 22:47

Korhatár előtti nyugdíj - Jövő héten kerül a Ház elé a javaslat

Korhatár előtti nyugdíj - Jövő héten kerül a Ház elé a javaslat Kedden kezdődik a korengedményes és korkedvezményes nyugdíjak szerkezeti átalakításáról szóló törvényjavaslat parlamenti vitája - jelezte Halász János, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium parlamenti államtitkára.
Tovább
2011.
október
22. 16:37

Újabb jogszabály születik a korkedvezményekre

Újabb jogszabály születik a korkedvezményekre A kormány döntése szerint foglalkoztatási, munkabiztonsági és munka-egészségügyi szempontok alapján 2012. június végéig kell kidolgozni a szervezet fokozott igénybevételével járó munkavégzés esetén 2013. január 1-jétől alkalmazható intézkedések és ellátások rendszerét, amely kiváltja a korkedvezményes nyugdíjat.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART