2011.
július
28. 15:22

Ki mire költi a reálhozamot? Kevés a hosszú távra gondolkodó

Címkék:
malacpersely A nyugdíjpénztárak által kifizetett jelentős összegű reálhozamoknak maximum 10 százalékára keresnek majd újra valamilyen hosszú távú megtakarítási formát – írja a Napi Gazdaság.

Személyenként jellemzően öt számjegyű összeget kapnak majd a polgárok, amit megtakarítás helyett sajnos inkább nyaralásra, tanévkezdésre vagy a megemelkedett svájci frank alapú hitel törlesztésére költik majd az emberek - véli Kuruc Péter, a K&H Biztosító élet- és bankbiztosítási üzletág vezetője, aki szerint a kifizetések kevesebb, mint 10 százaléka áramlik majd valamilyen közép- illetve hosszú távú megtakarításba.

Egy átlagos magyar család számára néhány tízerezer forint számára mindig van hely – véli a Signal Biztosító elnök-vezérigazgatója. Kálózdi Tamás szerint a néhány tízezer forintot kapó ügyfeleknek alig 5-10 százaléka fogja nyugdíjcélú befektetésre fordítani a visszakapott reálhozamot. A százezres nagyságrendben hozamot realizáló ügyfeleknél ugyanakkor 20-25 százalék az esély arra, hogy a nyugdíj célú életbiztosítási szerződést kössön.

Az ügyfelek minimum 80 százaléka rövid távú kiadásaira fogja fordítani a reálhozamot - vélekedik Kósa Zoltán, az AXA Biztosító vezérigazgatója, aki a nyugdíjcélú megtakarítások részesedését 5-7 százalékra teszi. Sokat sejtet, hogy a volt tagok 98 százaléka készpénzben kéri a reálhozam kifizetését, ezen pénzek visszaforgatása roppant nehéz lesz - vélekednek az Aegon Magyarországnál.

A CLB Független Biztosítás Alkusz kommunikációs igazgatója és Pandurics Anett, a Magyar Posta Biztosító vezérigazgatója is egyetért abban, hogy sok múlik az értékesítőn, fontos az ügyféligények felkeltése.

Forrás: Biztosítási Szemle

Vissza
2011.
július
19. 19:25

Éhezés vagy öngondoskodás

Éhezés vagy öngondoskodás Nem áll meg a kormány a magánnyugdíjpénztárak államosításánál és a korhatár előtti nyugdíjak törlésénél, hanem az öregségi nyugdíjrendszer teljes átalakítását is napirendre tűzi. Ha a NEFMI koncepciója megvalósul, akkor a jelenleg aktív korúak nyugdíjasként vagy munkanélküliként biztos éhezésnek nézhetnek elébe, hacsak nem gondolnak az öngondoskodásra.
Tovább
2011.
július
25. 11:53

Nyugdíjpénzek: van, aki ötmilliót kap, de sokan egy fillért sem látnak

Nyugdíjpénzek: van, aki ötmilliót kap, de sokan egy fillért sem látnak A miniszterelnöki megbízott szerint félig üres a pohár a nyugdíjpénztári reálhozamoknál, hiszen 570 ezren egy fillért sem kapnak, ugyanakkor 2,5 millióan (a vártnál jóval többen) átlag 76 ezer forintra számíthatnak a korábban jósolt 10 ezer forinttal szemben.
Tovább
2011.
június
18. 07:08

Nyugdíjpénztár: sokan egyetlen fillére sem számíthatnak

Nyugdíjpénztár: sokan egyetlen fillére sem számíthatnak Sok a bizonytalanság a kötelező nyugdíjpénztári befizetések reálhozamával kapcsolatosan. Szakemberek óva intenek attól, hogy valaki előre elköltse, vagy elkötelezze magát a pontos összeg ismerete nélkül.
Tovább
2011.
július
20. 20:41

Nyugdíjpénztári reálhozam: milliós kifizetés is lesz, az átlag 124 ezer forint

Nyugdíjpénztári reálhozam: milliós kifizetés is lesz, az átlag 124 ezer forint Az fn.hu honlap szerda délután publikált cikke szerint 124 ezer forintra várható egy átlagos nyugdíjpénztári reálhozam az első részleges eredmény alapján, bár a számítás alapját csupán hét pénztár számsorai adták.
Tovább
2011.
július
26. 10:52

Önkéntes nyugdíjpénztárakba menekülnek a magyarok

Önkéntes nyugdíjpénztárakba menekülnek a magyarok Az önkéntes nyugdíjpénztárakba belépő új tagok száma drámaian megugrott a magán-nyugdíjpénztári rendszer átalakítása alatt. Volt olyan pénztár is, ahol az első negyedév új belépőinek száma már megközelítette a teljes tavalyi évet, emelkedett ugyanakkor a kilépők száma is - írja a Napi Gazdaság.
Tovább
2011.
július
21. 15:03

Százezren maradtak magánpénztári tagok

Százezren maradtak magánpénztári tagok Összesen 99.620 ember maradt a magán-nyugdíjpénztári rendszerben - állapítja meg a Stabilitás Pénztárszövetség összegzése, amely szerint az állami nyugdíjrendszerbe visszalépők után a pénztárak összesen 2827,5 milliárd forintot utaltak át a Nyugdíjreform- és Államadósság Kezelő Alap számára, a "maradók" vagyona pedig 234 milliárd forintot tesz ki.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART