2013.
július
24. 09:29

Ki mit tud? - idősebbeknek

Címkék:
táncolók Határokon átívelő kulturális és művészeti vetélkedő indul az idősebb korosztály számára. Ezt jelentett be Zupcsán Erika helyettes államtitkár, kiemelve, hogy a családok megerősítéséhez szüleink és nagyszüleink megbecsülésén és tapasztalataik átadásán keresztül vezet az út.

„Az öregedő embernek nem a hiányai, hanem a többlete fáj legjobban, mindaz, ami életében felhalmozódott benne, de nem tudja senkinek odaadni” - Jókai Anna szavaival így foglalható össze legszebben a vetélkedő üzenete. Ezeknek az értékeknek a bemutatására ad alkalmat ez a rendezvénysorozat, melyre 60 éves vagy idősebb magánszemélyek jelentkezhetnek. Pároknál - vagy csoportok jelentkezésénél - legalább 60 éves átlagéletkor a jelentkezés feltétele. A vetélkedőre nyugdíjas otthonok, egyesületek, klubok jelentkezést is várja a szervező, a Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesülete (SZIME), mely a programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) támogatásával valósítja meg.

Az idősek KiMitTud?-ja egyetlen korosztályt vár, de mindenkinek szól 2013 júliusától 2013 november végéig. Az idősek képző- és iparművészeti, valamint előadóművészeti kategóriában jelentkezhetnek ének, hangszeres zene, vers és próza, színpadi jelenet és tánc produkciókkal. A képző-és iparművészeti kategórián belül nincsenek alkategóriák, bármilyen kézműves alkotással lehet nevezni. Jelentkezési határidő: 2013. augusztus 22. 18 óra. A jelentkezési lap letölthető a www.szime.hu honlapról. A nevezési díj egyéni versenyzők számára 1000 Ft, párban-csoportban indulók számára 2000 Ft összesen. Az országos elődöntőben és döntőben neves zsűri értékeli a produkciókat és a legjobbakat értékes nyereményekkel díjazzák. Az országos vetélkedő megyei fordulóinak helyszíneiről a SZIME megyei tagozatai adnak tájékoztatást. Az országos elődöntőnek októberben Pécs, míg az országos döntőnek novemberben Budapest ad otthont.

Forrás: Emmi

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART