2011.
június
03. 08:44

Ki tárgyal Pintérrel? Árok Kornél már nem

Címkék:
Árok Kornél Egyelőre nem tudni, ki irányítja a továbbiakban a nyugdíjügyekben zajló egyeztetést a rendvédelmi dolgozók szakszervezetei és a Belügyminisztérium között.

A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete elnökének megbízatása a sztrájkbizottság vezetőjeként lejárt és nem hosszabbítja meg mandátumát - ezt a Duna TV Közbeszéd című műsorában közölte Árok Kornél.

Árok Kornél az Orbán Viktorral tartott egyeztetést nyugodtnak és mértéktartónak nevezte, a belügyminisztertől kapott javaslatot ugyanakkor visszalépésnek. A kormány indítványa szerint azok a már nyugdíjas rendvédelmi dolgozók, akik úgy döntenek, hogy nem térnek vissza a szolgálatba, a 16 százalékos nyugdíjadó bevezetésével ezt megtehetik. Az érdekvédelmi vezető szerint azonban a nyugdíjak megadóztatása alkotmányos jogot sért.

Forrás: Hírszerző

Vissza
2011.
június
02. 20:09

Bohócnak nézi Orbán a rendvédelmieket

Bohócnak nézi Orbán a rendvédelmieket A kormány elégedett, az érdekvédőket viszont sokként érte a hivatásosok életpályájáról és korkedvezményes nyugdíjról szóló kormányzati elképzelés. A mai tárgyaláson Orbán Viktor is részt vett, aki elutasította, hogy a két ügyet együtt tárgyalják.
Tovább
2011.
május
30. 10:25

Kemény választ ígért a rendvédelmisek új vezetője

Kemény választ ígért a rendvédelmisek új vezetője Csütörtökön tárgyal a rendvédelmi dolgozók szakszervezete Orbán Viktorral a korkedvezményes nyugdíj esetleges eltörléséről, a szakszervezet új vezetője szerint a korkedvezményes nyugdíj nem privilégium. Árok Kornél elmondta azt is, hogy kemény fellépés várható, ha nem közeledik a kormány és a sztrájkbizottság álláspontja. Korábban a Belügyminisztérium olyan javaslatot tett, amely szerint nem maradna a kedvezményes korhatár, de a már nyugdíjas rendvédelmisek önkéntes alapon dönthetnének arról, hogy visszamennek-e dolgozni.
Tovább
2011.
június
02. 09:04

Makacs Orbánból nem kérnek a rendvédelmisek

Makacs Orbánból nem kérnek a rendvédelmisek Férfias tárgyalást ígért Orbán Viktor miniszterelnök, aki csütörtökön találkozik a rendvédelmi dolgozók képviselőivel, akik az elmúlt hetekben többször tüntettek Budapesten kedvezményes nyugdíjuk megtartásáért. Ha az egyeztetésen Orbán Viktor miniszterelnök nem enged valamennyit, akkor új tüntetés következik - mondta az [origo]-nak az egyik rendőrszakszervezet vezetője.
Tovább
2011.
június
02. 12:44

Orbán: hétvégéig érjen véget az egyeztetés a rendvédelmisekkel

Orbán: hétvégéig érjen véget az egyeztetés a rendvédelmisekkel A gyermekek utáni adójóváírás megmaradna a nyugdíjas rendvédelmi dolgozók számára, a nyugdíjuk pedig emelkedni fog.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART