2009.
december
22. 16:58

Kihűlt egy asszony a lakásában – milliók voltak a fiókjában

Címkék:
millió forint Kihűlt egy 71 éves asszony Kapuváron. Az idős nőt a családsegítő intézet munkatársa találta meg, amikor meleg teát vitt neki. Egyébként étellel és fűtőanyaggal is ellátták. A rendőrök ezek tudatában igencsak meglepődtek, amikor a halottszemle során, az iratok keresése közben 11 millió forintnak megfelelő készpénz és valuta került elő.

A családsegítő intézet munkatársa holtan talált hétfőn egy 71 éves kapuvári nőt. Az idős asszonyt, aki 74 éves testvérével lakott egy családi házban, naponta látogatták, meleg teával, étellel és fűtőanyaggal látták el. Az utóbbi napokban gyengélkedett, a kórházi kezelést azonban visszautasította, tudtuk meg Kocsis Tünde alezredestől, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől.
Az elsődleges orvosi vélemény szerint a nő halálát kihűlés okozhatta.
Testvérét a háziorvos a soproni kórház pszichiátriai oszt­ályára utalta.
A halottszemle során – a személyi iratok keresése közben – a szoba egyik fiókjából 11 millió forint értékben készpénz és valuta került elő.
Ez annak a tükrében különös meglepő, hogy a még áprilisban elhunyt, 78 éves férfitestvérüket az önkormányzat pénzén kellett eltemetni. Az akkori haláleset is sajtóvisszhangot váltott ki, mert a férfi hetekig feküdt holtan a családi házban, a nők pedig úgy folytatták tovább mindennapi életüket, mintha a testvérük még élt volna.

Forrás: GyőriNap

Vissza
2009.
november
23. 13:35

Bizalmi állás a falvakban

Bizalmi állás a falvakban Segít az idősek orvoshoz, gyógyszerhez jutásában, elviszi a gyermekeket iskolába, a kismamákat vásárolni. Mindeközben meghallgatja a helyben élők problémáit. Országszerte 1200-an vannak ők, a falugondnokok. Hogyan telik a falugondnok egy napja? A közelmúltban Budapesten rendezett Szociális Expón is bemuatkozott a szolgálat
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART