2011.
szeptember
29. 09:12

Kitálal a termékbemutató áldozata: alattomos trükkök

Címkék:
termékkosár Az elmúlt időszakban több fogyasztóvédelmi bejelentés is érkezett Csongrád megyében a termékbemutatókat szervező cégek ellen. Az ilyen vállalkozások módszerei egyre gátlástalanabbnak, a fogyasztók pedig egyre kiszolgáltatottabbnak tűnnek.

Egy 70 éves károsult a delmagyar.hu-nak panaszolta el átverésének történetét. Az idős nő elmondása szerint szeptember elején Szegeden vett részt termékbemutatón: olyan háztartási gépeket ajánlottak a kizárólag idős emberekből álló hallgatóságnak, amelyek használatával egészségesebben élhetnek.

A termékbemutató műsor csúcspontján ezúttal is nyereményeket sorsoltak. A nyugdíjas tanárnő volt a legszerencsésebb: 1-es sorszámával valamennyi háztartási gépet elvihette roppant kedvezményesen, 1 millió 159 ezer forint helyett 329 ezer 999 forintért. (Utóbb kiderült: a többek között robotgépből és különböző tartozékokból álló szett a tizedét, legfeljebb 30-50 ezer forintot éri, valamint az is, hogy 6 embernek volt 1-es sorszáma.)

A tanárnő, aki nem akart vásárolni, és készpénzt se vitt magával, azt mondja: ettől "megszédült", és nem tudta kontrollálni a történéseket. Azonnal hátra kellett mennie a terem végébe, különböző papírokat írattak vele alá, arról is, hogy kifizetett 33 ezer forint előleget. Holott egy fillért sem adott oda. Nyilatkoznia kellett, mennyi a nyugdíja.

A hölgy délutánra "kijózanodott", mivel beszélt közben a lányával: amikor hozták a gépeket, nem akarta őket átvenni. Közölték, addig nem mozdulnak, amíg nem fizeti ki a 33 ezer forintot, az árut pedig lerakják a ház elé.

A dolog egyik furcsasága, hogy a nő nyugtát kapott az előlegről délelőtt, pedig csak délután adta oda a pénzt. A bank ráadásul utóbb kölcsönszerződést is küldött neki, pedig az üzlettől már másnap visszalépett, és azt a cég el is fogadta.

A nyugdíjas nő azóta visszaküldte postán a gépeket, neki viszont tartoznak az előleggel. Nincs se pénze, se háztartási gépe, csak egy 4 évre szóló, havi 15 ezer forintos, 554 ezer forint végösszegű kölcsönszerződése. A THM 41 százalék. A nő az ügyben rendőrségi feljelentést tett.

Fogyasztóvédők arra hívják fel a figyelmet, hogy fontoljuk meg ezeket a vásárlásokat: ne 5 perc alatt döntsünk százezrekről. Ne higgyük el, hogy elszalasztjuk a soha vissza nem térő alkalmakat. Ne írjunk alá olyan szerződéseket, amelyek tartalmát nem ismerik, és ne adjuk át a legszemélyesebb dokumentumainkat.

Forrás: Pénzcentrum

Vissza
2010.
május
20. 20:59

Termékbemutatós csalók vadásznak a nyugdíjasokra

Termékbemutatós csalók vadásznak a nyugdíjasokra A szemetet vittem le amikor megállt mellettem egy autó, kiszállt egy nő és azt mondta, hogy termékbemutató lesz. Kérdeztem, hogy hol? Azt mondta, hogy most és nálam!
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART