2010.
január
20. 07:33

Kitiltsuk-e az időseket az autópályákról?

Címkék:
idős sofőr Egy brit felmérés szerint az idősebb autóvezetők nagyobb veszélyben vannak a gyors autópályákon, mint az egyéb utakon, ezért egyszerűen ki kéne őket onnan tiltani. Ön szerint is?

Az Institute for Advanced Motorists az utóbbi hét év rendőrségi aktáit végigböngészve arra jutott, hogy bár az alsóbbrendű utakon a friss jogosítvánnyal rendelkezők sokkal több balesetet okoznak, mint az idősek, az öregebb korosztály tagjai igenis veszélyben vannak a nagy forgalmú, gyors utakon. És nem csak ők, a többi autós is - tőlük.


A felmérés készítői szerint a tiltás ötlete nem diszkriminatív, hiszen statisztikai adatok bizonyítják, hogy az idősek veszélyesebbek magukra és másokra az autópályákon, mint a lassabb közutakon. Ezen felül nem lenne általános érvényű, az orvosi vizsgálatok fényében dönthetnek úgy az orvosok, hogy valakit "letiltanak" az autópályákról.

Jelenleg Nagy-Britanniában 70 éves kor után 3 évente kell orvosi vizsgálatot végeztetni a jogosítvány érvényben maradásáért. Magyarországon 40 éves korig a B-kategóriás jogosítványra szóló orvosi engedélyt 10 évre, efölött 5 évre, 70 éves kortól felfelé pedig már csak 2 évre adják.

Egyszóval kitiltsuk vagy ne tiltsuk az öreg autósokat az autópályákról? Szavazni a www.penzcentrum.hu honlapon lehet.

 

 

Vissza
2010.
január
10. 18:12

Idős férfi hajtott a forgalommal szemben az M5-ösön

Idős férfi hajtott a forgalommal szemben az M5-ösön Egy 84 éves kiskunfélegyházi férfi vezette azt a személygépkocsit, amelyik az M5-ös autópályán a forgalommal szemben haladva egy tehergépkocsival frontálisan ütközött vasárnap délelőtt Kecskemét mellett az M5-ös autópályán; a férfi a helyszínen meghalt - közölte a rendőrség az MTI-vel.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART