2011.
december
16. 10:51

Kizárt, hogy találnak munkát a rokkantnyugdíjasok?

Címkék:
Hegyesiné Orsós Éva Orsós Éva, a Nyugdíjasok Országos Képviseletének elnöke a Népszavának úgy nyilatkozott, rossz gazdasági környezetben is lehetett volna olyan intézkedéseket hozni, amivel nem alázzák meg a nyugdíjas embereket.

Ahogy portálunk is megírta, szerdán szíven szúrta magát egy férfi a Veszprém Megyei Kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságának ügyfélszolgálatán, mert előzetesen arról tájékoztatták, hogy rokkantnyugdíját november 1-jétől megszűntetik, és ezentúl rendszeres szociális járadékot kaphat.

Orsós Éva felhívta a figyelmet, hogy az eset megismétlődhet, hiszen a kormány intézkedési nyomán több százezer nyugdíjas megélhetése került veszélybe. A kormányjavaslat szerint 200 ezer ember veszíti el a rokkantsági ellátását, ők azok, akik jelenleg a III. csoportba tartoznak. Kizárt, hogy ezek az emberek egyik napról a másikra találnak maguknak munkát, viszont olyan kevés pénzt kapnak, amiből nem tudnak megélni - mondta a szakember. Emlékeztetett arra, hogy nem a veszprémi férfi volt az első, aki kétségbeesésében végzetes lépésre szánta el magát. Mégis, a költségvetésben megint azoktól vonnak el forrásokat, akik a legnehezebb helyzetben vannak.

Forrás: HR Portál/Népszava

Vissza
2011.
december
14. 15:46

Szíven szúrta magát, mert megvonták a rokkantnyugdíját

Szíven szúrta magát, mert megvonták a rokkantnyugdíját Szíven szúrta magát egy férfi szerda délelőtt a nyugdíjbiztosítási igazgatóság ügyfélszolgálatán Veszprémben - olvasható a veszport.hu portálon.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART